Kako prilagoditi isti proizvod različitim tržištima, savjetuje vas Joberty

Autor: Joberty tim

Svaka tvrtka razvojem svoga proizvoda već u startu zna kreira li ga samo za potrebe tržišta na kojem je ili ga želi plasirati dalje i šire. Ova misao je ključna prilikom razvoja strategije za cjelokupno poslovanje i poslovni cilj

Naravno, poznato je da je mogućnosti znatno više razvojem proizvoda za šira tržišta, poput veći doseg publike, šira primjena i upotreba proizvoda, networking s više ljudi, više prodaje i slično. No ono što je ključno znati je da nije svaki proizvod namijenjen svima, odnosno primjena istoga nije svuda jednako zastupljena. Razlog ovome su drugačiji kulturni, regulativni uvjeti, raspon plaća kao i osobne želje i potrebe pojedinca. Time se kreira proizvod koji je prilagođen zahtjevima tržišta u tom trenutku, određen odgovarajućim regulativama i modificiran u skladu želja ciljane publike.

U Jobertyju prolazimo kroz istu priču. Platformu smo razvili još 2019. godine kada smo je prvi put pustili u Srbiji. Razvoj proizvoda za ovo tržište bilo nam nešto lakše, s obzirom na to da smo poznavali potrebe tržište jer smo sami došli iz IT industrije na ovom području. U periodu do 2021. posvetili smo se analizirajući hrvatsko tržište, na koje smo izašli upravo te godine. Tu razmišljanja o unaprjeđenju proizvoda nisu stala, nego su se proširivala. Po tome su uslijedila tržišta Bugarske, Rumunjske, S. Makedonije i Slovenije. U sljedećim redovima upoznajemo vas s načinom kako smo mi to napravili i kako to zapravo još uvijek radimo. Pisali smo i sa željom da inspiriramo i motiviramo, ako i vi razmišljate krenuti sličnim putem.

Kako istražiti tržišta, kako stvoriti vrijednost vašeg proizvoda na istom i kako privući vama bitne ljude, donosimo kroz nekoliko redova. 

Izazovi su uvijek prisutni, pogotovo kada radite s ljudima. Čak i kada mislimo da smo sigurni u uspjeh nečega, faktora je često mnogo i pogled nikada nije tako jednostavan. Ovo se posebno vidi i pri izlasku na tržišta. Kao što smo već spomenuli, ciljne grupe odnosno korisnici i klijenti su ključni. Svako tržište je individualno i mora se promatrati kao takvo. 

Ono što smo prvo primijetili prije izlaska na naše drugo tržište u Hrvatskoj je to da države u regiji nisu nužno slične, odnosno nisu istih želja i potreba. Time najduži proces prije nekoga launcha je istražiti što one trebaju, a što mi možemo dati. Prema tome slažemo value proposition za sve potencijalne korisnike u IT-u na određenom području. 

Prije izrade plana za izlazak na neko tržište ponašajte se kao da nikada prije niste ništa čuli o njemu odnosno razmišljate bez stereotipa. Dajte si vremena da detaljno upoznate što je potrebno korisnicima na tim prostorima i koju vrijednost vi njima donosite.

Također, nužno je formirati veliki niz aktivnosti koje zajedno objedinjujemo pod imenom Go To Market strategija. Ovdje detaljno planiramo kada i kako, u našem slučaju, možemo razgovarati s developerima, koji su naš glavni fokus. Slušamo ih i već u tom procesu mijenjamo neke naše prvotne ideje o tome kako bi platforma trebala izgledati i što će nuditi. Ovdje istražujemo i prava i zakone u okviru kojih svako tržište posluje.

Nemojte žuriti, minglajte po određenom tržištu i prije nego što ste službeno na istom prisutni. Tako ćete upoznati ljude i dobiti informacije iz prve ruke, na osnovu kojih ćete moći još više učiti i razvijati svoj proizvod.

Nadalje, proizvod mora biti osmišljen tako da je fleksibilan i lako prilagodljiv izazovima svakog tržišta. Što to znači? 

Često volimo govoriti o benefitima za developere i zaposlenike, koji su jedna od komponenti employer branding profila. No, prioritet pojedinog benefita nije isti na svakom tržištu i za svakog. Primjer tu je ESOP (Employee stock ownership) plan. Ono što se zagovara na nekom tržištu, možda ima malu ili nikakvu vrijednost na drugom. Ciljevi publike ovdje su drugačiji, ali proizvod je dovoljno fleksibilan da podrži male izmjene i prilagođavanja konkretnom tržištu.

Establishment proces ne postaje nužno lakši s vremenom odnosno s izlaskom na više tržišta, no bitno je sjetiti se svih dosadašnjih naučenih lekcija. Proces se može ubrzati jer smo određene korake već sami usvojili te nam sada treba manje vremena za iste, a i iskustvo puno znači. No proces razvijanja i implementiranja ostaje isti.

Sljedeće pitanje, koje se uvijek provlači je pitanje konkurencije. Ovdje se kratko vraćamo na početak naše priče, kada smo rekli da naš proizvod razvijamo globalno. Time konkurenciju gledamo isto, globalno, a ne lokalno. Upoznati smo s konkurencijama po tržištu, negdje je ima više, negdje manje, time brzina postizanja market fita varira, ali to nije distrakcija od onoga na čemu radimo. 

Ono s čime smo susreli i mi, a vjerujemo i druge tvrtke i poslodavci, kod izlaska na tržište na kojemu nema konkurencije je nešto što se zove blue ocean. Ovaj pojam podrazumijeva izlazak na tržište kao potpuno novi proizvod ili usluga. To na prvu djeluje kao prečica do postizanja cilja, no nekada je i teži put jer ciljanu publiku prvi put educirate o tome zašto im je to što nudite vrijedno i potrebno.

Znaj vrijednost svoga proizvoda, fokusiraj se na njega i na svoju publiku, i to je ono što je važno. Trava nije zelenija kod susjeda.

Ako niste sigurni da li bi vaš proizvod imao vrijednost na drugom tržištu, pitajte ljude, napravite istraživanje, ali i riskirajte. Rizik uvijek postoji, no nužan je kod stvaranja nečeg značajnog. Ne zaboravite da je nužno revidirati plan i pratiti razvoj tržišta kako biste i vi mogli mijenjati svoj proizvod prema potrebi. 

Ostanite fokusirani, a mi ćemo poslušati isto. 

Razvijamo i unaprjeđujemo Joberty dalje, kako bi naša IT zajednica dobila veću vrijednost.