Agrivi dobitnik prestižne nagrade Ujedinjenih naroda za inovacije u poljoprivredi

Kvalitetna rješenja za digitalnu poljoprivrede učinkovito mijenjaju način proizvodnje hrane, a Agrivi je još jednom potvrdio da je u samom svjetskom vrhu

Krajem srpnja ove godine Agrivi je, od ukupno 170 konkurenata, ušao među 27 finalista u sklopu natjecanja “Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji”, koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. U konačnici, Agrivi je odnio pobjedu u kategoriji “Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima”, čime je još jednom potvrdio poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Ponosan sam što je Agrivi još jednom prepoznat kao inovativno tehnološko rješenje koje je doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini. Ova je nagrada još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete Agrivi softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima. Uz pomoć softvera, kakav je i Agrivi, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede. S druge strane, njihovom se implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sljedivost pa na taj način potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju. To više nije naša budućnost, već sadašnjost“, naglasio je osnivač i direktor tvrtke Matija Žulj te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

U prvoj fazi regionalnog natjecanja, prikupljeno je gotovo 200 prijava, iz 38 zemalja. Ukupno je 171 rješenje ispunjavalo uvjete za prijavu na natječaj za digitalnu izvrsnost u poljoprivredi, a u završnicu natjecanja ušlo je  28 rješenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Europe i središnje Azije, u ukupno 7 kategorija.

Agrivi je pobjedu odnio u kategoriji “Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima”, a u konkurenciji u finalu su bili i talijanski Agricolus s.r.l. i xFarm i švicarski OneSoil.