AGRIVI predvodi digitalnu revoluciju u poljoprivredi diljem svijeta

Ove godine jedan od partnera .debuga bit će i AGRIVI, hrvatska agrotehnološka kompanija koja je u posljednjih osam godina od malog startupa izrasla u globalnu silu

Neka vas ne čudi ako možda još niste čuli za AGRIVI, ipak su u usko specijaliziranoj industriji i ne furaju se na klasične IT-jevske priče.

‘Shvatili smo da se kao startup jednostavno ne možemo natjecati u privlačenju zaposlenika pa smo se odlučili za drukčiji pristup. Želimo se istaknuti svojim proizvodom i privući ljude kojima je važno da ono što rade ima pozitivan utjecaj na svijet’, kaže Guillaume Rabhi, AGRIVI-jev Chief Digital Officer.

Upravo je to vizija AGRIVI-ja kao tvrtke – promijeniti način na koji se proizvodi hrana i pozitivno utjecati na milijardu ljudi.

Da su na dobrom putu i da je AGRIVI-jev društveni utjecaj itekako već velik, pokazuje procjena da AGRIVI danas direktno i indirektno dopire do više od 100 milijuna ljudi i utječe na čak 12 od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a.

Najsveobuhvatniji proizvod na AgTech tržištu

AGRIVI snažno zagovara digitalizaciju poljoprivrede, koja je potrebna kako bi se povećao stupanj samodostatnosti, kao i efikasnost i konkurentnost poljoprivredne proizvodnje. Za prosječnog proizvođača, uspješno provedena digitalizacija poljoprivredne proizvodnje znači povećanje profitabilnosti između 50 i 100 posto u samo godinu dana, a za potrošače uvid u sljedivost namirnica i sigurnost hrane.

AGRIVI je stoga osmislio najkompletnije rješenje za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Uz njihovu platformu, poljoprivrednici mogu upravljati svojim poljoprivrednim gospodarstvom i imati kompletan nadzor nad svim procesima tijekom cijele godine. Platforma podržava i agronomsku i poslovnu stranu poljoprivrede, te suradnju vrijednosnog lanca s poljoprivrednicima, zbog čega se AGRIVI snažno ističe na tržištu.

Njihovim softverom koriste se profesionalni poljoprivrednici svih veličina, prehrambene kompanije, agrobanke i drugi sudionici iz poljoprivredne i prehrambene industrije u više od 100 zemalja, a njihovi klijenti vodeće su globalne kompanije u industriji hrane i pića, poput tvrtke Driscoll’s u Americi, Nestlé i BASF u Europi, Beam Suntory u Meksiku, East-West Seed u Aziji, i mnogi drugi.

Od poljoprivrednika do poduzetnika

AGRIVI je 2013. godine pokrenuo Matija Žulj, kada je shvatio da bi mu za njegovu plantažu borovnica dobro došla jedna sveobuhvatna aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Već naredne, 2014. godine, AGRIVI je na svjetskom natjecanju u Seoulu osvojio nagradu za najbolji svjetski startup.

AGRIVI je tada dobio vidljivost, posao je krenuo, a nagrade se zaredale. U Velikoj Britaniji proglašeni su projektom s potencijalno najvećim globalnim utjecajem, žiri Central European Startup Awardsa proglasio ih je najboljim hrvatskim startupom, a konzultantska tvrtka EY preporučila je njihov softver kao jedan od onih koji omogućavaju brzi povrat za sve države koje žele povećati održivost lokalne poljoprivredne proizvodnje i smanjiti utjecaj na klimatske promjene. Zbog svih uspjeha, i Deloitte ih je svrstao na svoj popis 50 najbrže rastućih srednjeeuropskih tehnoloških tvrtki.

Rast se nastavio, kao i nagrade, a u posljednjih nekoliko godina AGRIVI je izrastao u jednu od vodećih globalnih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Veliki planovi za budućnost

Danas AGRIVI ima 50-ak zaposlenih u uredima u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Poljskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u.

Dosad su osigurali više od 75 milijuna kuna investicija, a podržali su ih domaći VC fondovi South Central Ventures, Fil Rouge Capital i Feelsgood Capital, ali i direktno Europski Investicijski Fond (EIF), HBOR, te specijalizirani agrotehnološki fond AgriTechHub iz Poljske.

Ambicija im ne nedostaje, a cilj im je da AGRIVI u sljedećih nekoliko godina postane vodeće rješenje za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom na globalnoj razini.

AGRIVI na .debugu

Ako želite bolje upoznati AGRIVI i saznati čime se bave, imat ćete priliku na ovogodišnjem .debugu na kojem ćete moći poslušati Vitora Spencera, AGRIVI-jevog Senior Software Developera. Vidimo se!

Kupi ulaznicu

999 kn

Ulaznica

250 kn

Studentska ulaznica

650 kn

Online ulaznica

200 kn

Studentska online ulaznica