BSides Osijek okupio ljubitelje informacijske sigurnosti

Neovisna konferencija privukla je brojne entuzijaste iz područja informacijske sigurnosti, tehnologije i računalnih znanosti iz cijele regije

BSides konferencije su poznate po svojoj neformalnoj atmosferi i fokusiranju na teme koje su slabije obuhvaćene na većim konferencijama. Osijek nije bio iznimka. S početkom u jutarnjim satima, sudionici su imali priliku sudjelovati u nizu predavanja koje su pokrile širok spektar tema.

Kroz ukupno osam predavanja razgovaralo se o aktualnim temama, trendovima, problemima, ali i najnovijim rješenjima s kojima se stručnjaci susreću na područjima informacijske sigurnosti.

Teme su uključivale kibernetičke napade, upravljanje ranjivostima, tehnike zaštite privatnosti i mnoge druge, a predavači su bili: Vanja Švajcer, Nikola Garafolić, Tomislav Uvodić, Tomislav Androš, Cameron Frye, Bojan Ždrnja i Blåhaj.

Jedinstvena atmosfera konferencije BSides Osijek privukla je ukupno oko 150 sudionika, od studenata i stručnjaka iz industrije do entuzijasta koji dijele istu strast prema informacijskoj sigurnosti. Ovakva raznolikost doprinijela je zanimljivim i poučnim razgovorima tijekom cijelog događanja.

BSides Osijek se istaknuo kao sjajan događaj za razmjenu znanja i umrežavanje u području informacijske sigurnosti. S obzirom na uspjeh ovogodišnje konferencije, prilikom završne riječi odmah je najavljen sljedeći susret u Osijeku, koji će biti 2025. godine.