FIVE i Endava u Hrvatskoj otvaraju veliki developerski FinTech Hub

Domaća digitalna agencija FIVE zajedno s Endavom – jednom od najvećih razvojnih grupacija na svijetu kojoj se priključila u ožujku 2021., otvara novi odjel u području financijskih tehnologija u kojem će zaposliti preko 100 stručnjaka za razvoj softvera

Nakon što su ranije ove godine udružili snage, digitalna agencija FIVE i multinacionalna kompanija Endava realizirat će prvi zajednički cilj – stvorit će FinTech Hub koji će realizirati projekte i isporučivati inovativna rješenja u domeni digitalnih plaćanja, bankarstva, trgovine i osiguranja.

Sljedeći korak u suradnji agencije FIVE i Endave bit će širenje postojećih ureda u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, kao i na mjesta u kojima do sada nisu bili prisutni. Cilj im je potaknuti priljev novih stručnjaka koji će, zajedno s Endavinim timovima koji su rasprostranjeni u 21 zemlji diljem svijeta, raditi na rješenjima za FinTech sektor.

Tijekom sljedeće godine fokus će biti na izgradnji novih inženjerskih timova vezanih za tehnologije Java, .NET, React, Angular, Snowflake i druge njima srodne, s optimalnom ravnotežom arhitekata, team leadova, seniora, mid-level, i junior developera. Svi oni radit će na platformama, aplikacijama i infrastrukturi koja će podržavati digitalna iskustva koja osmišljava FIVE. To će uključivati i razvoj Open finance platformi i API-ja, redefiniranje poslovnih modela s umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem, kao i izgradnju podatkovnih okruženja ključnih za digitalna iskustva.

Eoin Woods, glavni tehnički direktor Endave, kaže: “Ovaj FinTech Hub može se osloniti na etablirane Endavine snage u modernoj tehnologiji, brzoj i agilnoj isporuci, znanju u domeni financija, uz naglasak na zadovoljstvo klijenata, prožete laserskim fokusom na poslovanje u FinTech sektoru. To će omogućiti našim timovima u razvojnom centru da urone duboko u ekosustav FinTecha, razumiju njegove potrebe i izazove, te iskoriste inovativan duh za pronalaženje novih prilika za naše klijente u sektoru financijske tehnologije.”

Endava je prepoznata je po svojoj stručnosti u području plaćanja i financijskih usluga, a svoj je put u FinTech okruženju utrla pomažući financijskim tvrtkama i međunarodnim bankama u ubrzavanju njihovog korištenja novih poslovnih modela i tržišnih prilika. Sada je vrijeme da FIVE stupi u FinTech arenu, unaprijedi ove napore i sudjeluje u rastu poslovanja, poručili su iz dviju kompanija.

Eoin Woods, Boško Kustura

“Hrvatski developeri dobit će priliku raditi na vodećim svjetskim rješenjima u području FinTecha. Endavina baza klijenata i trenutačni portfelj projekata omogućit će našim profesionalcima da rade s najnaprednijim tehnologijama, oblikujući nove globalne trendove u plaćanjima, tržištima kapitala, bankarstvu i osobnim financijama. Dugoročno, nadamo se izgraditi najveći FinTech Hub u regiji”, rekao je Boško Kustura, glavni operativni direktor FIVE-a.

Endava je multinacionalna kompanija s preko 10 tisuća zaposlenika u Europi, Australiji te Sjevernoj i Južnoj Americi. Digitalna agencija FIVE trenutačno zapošljava gotovo 300 stručnjaka koji stvaraju nagrađivane digitalne proizvode za globalne kompanije na američkom tržištu. Nedavno je proglašena drugom najboljom mobile development agencijom u New Yorku.