GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

Novi kapaciteti automatizacije značajno pojednostavljuju implementaciju mikroservisa i skraćuju vremenske rokove s mjeseca na tjedne

GlobalLogic Inc., tvrtka Hitachi grupe i lider u digitalnom inženjerstvu, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1.

OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators, automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa. Ove mogućnosti značajno pojednostavljuju implementaciju mikroservisa, a skraćuju vremenske rokove s mjeseci na tjedne ili čak dane. Općenito, OpenNgine rješava izazov Infrastrukture kao koda (IaC) što je važan proces u ključnim aplikacijama za kontinuirana ažuriranja, testiranje i nadzor.

OpenNgine se neprimjetno integrira sa standardnim CI/CD skupovima alata i lako se može proširiti na nove alate i tehnologije. Koriste se unaprijed skriptirani end-to-end predlošci za tipična okruženja koji također omogućuju prilagodbu prema potrebi. Digitalni akcelerator je dizajniran za rad na svim glavnim pružateljima usluga u oblaku, uključujući Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure i Google Cloud Platform (GCP).

Verzija 2.1 uvodi poboljšanja značajki koja dodatno pojednostavljuju implementaciju platformi za isporuku usluga (SDP) kao što su Kubernetes, CloudBuild, CloudWatch i drugi. Neke od značajki su prošireni skup podržanih alata za platformu otvorenog koda, nadograđene ovisnosti trećih strana za otklanjanje potencijalnih ranjivosti te proširena podrška za GitLab.

“Kada je riječ o DevOps-u, izazov je mnoštvo tehnologija uključenih u svaki korak. Štoviše, svaki pružatelj usluga u oblaku ima vlastitu metodu implementacije. Brza isporuka pouzdanih aplikacija i usluga je složena i dugotrajna.” rekao je Andriy Gnennyy, zamjenik potpredsjednika za tehnologiju i globalni voditelj DevOps prakse, GlobalLogic. “OpeNgine radi isto bez obzira na temeljnu platformu u oblaku, automatizirajući bazične procese u životnom ciklusu razvoja proizvoda. Učinak na poslovanje je opipljiv, a klijenti štede do 15 mjeseci rada kada koriste digitalni akcelerator.”

OpeNgine je kreiran za klijente koji žele stvoriti nove digitalne platforme, u samom početku s ciljem kako bi se zadovoljila potreba za fleksibilnim DevOps skupom alata spremnim za korištenje i koji  modernizira aplikacije uz ubrzavanje razvoja proizvoda.

Rješenje se temelji na GlobalLogicovom akumuliranom iskustvu u radu s dokazanim digitalnim tehnologijama u brojnim klijentskim programima, a podrška je osigurana od strane tima odgovornog za njegovo održavanje i poboljšanje. U tu svrhu, GlobalLogic potiče tehnološke partnere na suradnju kako bi povećali vrijednost i učinak programa.

OpenNgine je dostupan svim GlobalLogic klijentima i standardni je alat koji se koristi za sve projekte digitalne platforme.