Huawei će na .debugu govoriti o svojoj zamjeni za Googleove aplikacije

Huawei se u zadnjh par godina zahvaljujući svojim inovacijama te posljedičnom rastu na svim tržištima prometnuo u jednu od najznačajnijih tech kompanija na svijetu. Suradnja s Američkim kompanijama je pod upitnikom nakon stavljanja na crnu listu, no ovaj tehnološki div ne posustaje.

Jučer objavljeni rezultati pokazuju kako je Huawei tijekom prva tri tromjesečja ove godine ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara, što je za čak 24,4% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Do prodanih 200 milijuna smartphonea došli su tako 64 dana ranije nego lani.

Koji su planovi za dalje imat ćemo priliku čuti na .debugu gdje će poseban naglasak biti stavljen na Huawei Mobile Services (HMS) koji slijedom situacije dolazi u fokus.

Huawei Mobile Services

HMS je skup aplikacija i usluga koje čine ekosustav za pružanje pametnijeg, bržeg i boljeg i bezbrižnijeg iskustva. Budući da je korištenje Google Mobile Servicesa (GMS) neizvjesno, pretpostavka je kako će tvrtka HMS širiti globalno.

HMS uključuje aplikacije i usluge, Huawei AppGallery koji je pandan Google play storeu, ali i preglednik, cloud, teme, glazbu, video, čitač, asistenta i slično. AppGallery opslužuje više od 390 milijuna globalnih mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja i regija. Broj inozemnih aplikacija objavljenih u Huawei App Gallery raste, kako se više programera pridružuje HMS ekosustavu. Prema podacima koje pokazuje Huawei, HMS zajedno s Huaweijevim aplikacijama i uslugama trećih proizvođača tvori HMS ekosustav za 570 milijuna Huaweijevih korisnika širom svijeta sa 1,01 milijuna registriranih programera.

Kako bi ohrabrio programere da objavljuju svoje aplikacije na HMS platformi, Huawei je povećao ulaganje na milijardu dolara u okviru razvojnog programa nazvanog “Shining Star”. Ima li aktualnije teme, te bolje najave našeg partnera konferencije – Huawei.


Više o svemu saznajte na .debug konferenciji 12. i 13. prosinca 2019.