Huawei pokrenuo globalni program za žene developere

Huawei poziva sve žene developere da se priključe njihovom programu, a korisnici mogu preuzeti i posebno dizajnirane kolaže za pametne telefone

Huawei je pokrenuo svoj Women Developers (HWD) program, čiji je cilj potaknuti žene developere na stvaranje aplikacija i alata koji mogu promijeniti svijet. Program je namijenjen poticanju većeg broja žena da se uključe u razvoj tehnoloških inovacija, pružajući sudionicama više mogućnosti i platformu za razvoj karijere i osposobljavanje. Svaka žena developer iz cijelog svijeta može se registrirati i pridružiti programu na službenoj Huawei Developers web stranici.

Huawei smatra da se u digitalnoj eri ženama mora pružiti više prilika i podrške kako bi im se osigurao pristup obrazovanju koje im je potrebno da bi bile konkurentne u digitalnoj ekonomiji. Pokazalo se da učenje ovih vještina promiče socijalnu integraciju, kao i veću inkluziju u društvu.

„Vjerujemo da će žene voditi tehnološke inovacije. Nadamo se da će Huawei Women Developers program pomoći ženama da bolje iskoriste svoje talente i jedinstvenu vrijednost te im pružiti mogućnosti da pokažu svoje liderske sposobnosti. To će im pomoći učiniti naš svijet boljim mjestom“, istaknuo je viši potpredsjednik Huaweija Chen Lifang.

Huawei Women Developers program je najnovija inicijativa koju je kompanija predstavila kao dio svoje predanosti promicanju rodne ravnopravnosti. Program će sudionicama pružiti edukaciju o tehnološkim inovacijama i mogućnostima za razvoj karijere. Huawei se nada da će stvoriti posebnu zajednicu za žene developere na Huawei Developers platformi, te organizirati niz online i offline događaja.

Za Dan žena dostupni i posebni dizajnerski kolaži

Osim pokretanja posebnog programa za ženske developere, Huawei je ove godine pripremio još jedno iznenađenje za korisnice za Dan žena. Na njihovim pametnim telefonima dostupan je niz pozadina koje mogu preuzeti iz aplikacije Teme. Digitalne kolaže za ovu je priliku napravila međunarodno poznata umjetnica Magda Górska.

Magda Górska

Svaki od inspirativnih kolaža pripremljen je pametnim telefonom te na jedinstveni način slavi ovaj posebni dan. Međunarodni dan žena obilježava se od 1909. godine, a svakog 8. ožujka slave se ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Inspirativni sadržaj dostupan je svim korisnicima u aplikaciji Teme koja je predinstalirana na svakom Huawei pametnom telefonu. Da bi dobili pristup pozadinama, korisnici trebaju upisati pojam ‘Morrow‘ u pretraživač u aplikaciji, nakon čega će sve pozadine Magde Górske biti dostupne za preuzimanje.

Magda Górska je dobro poznato ime u kreativnoj industriji. Njeni radovi osvajaju srca poznatih i korisnika interneta širom svijeta. Izloženi su u najvećim gradovima, poput New Yorka, Barcelone, Edinburgha i Varšave. Magdine kreacije intelektualno su poticajne, što proizlazi iz potrebe da preispituje svijet i temeljito ga procjenjuje. Umjetnica u svojim djelima pokazuje sklad između prirode i ljudi, te propituje trenutnu percepciju stvarnosti. Svoje priče pokazuje kroz tehniku “digitalnog kolaža” i prva je umjetnica na svijetu koja njihovu pripremu radi pomoću pametnog telefona.

Kolaži napravljeni u suradnji s Huaweijem posebno se referiraju na unutarnji sklad žena i otvaraju svijet snova. Više djela Magde Górske možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Huawei kontinuirano pokazuje brigu za svoje korisnike ovakvim akcijama, a korisnicima nude pouzdane i kvalitetne uređaje. Na domaćem tržištu korisnici mogu nabaviti i najnoviji vrhunski pametni telefon – Mate 40 Pro. Riječ je o flagship uređaju koji donosi se ističe dizajnom, moćnim Space Ring sustavom kamera na poleđini, ali i prvim 5-nanometarski integriranim 5G čipsetom koji osigurava dovoljno snage za sve zadatke, uz još bolji multitasking i energetsku efikasnost. Najnoviji Huawei pametni telefon moguće je pronaći u ponudi prodajnih partnera.