IBM iX imao uspješan nastup na konferenciji We Are Developers

Sredinom lipnja u Berlinu je održano veliko developersko okupljanje We Are Developers World Congress 2022 na kojem su sudjelovali i predstavnici našeg partnera, IBM iX-a

Stručnjaci iz kompanije IBM iX bili su dijelom developerske konferencije We Are Developers World Congress 2022 koja je održana u Berlinu 14. i 15. lipnja, gdje su s posjetiteljima podijelili svoje najnovije uvide u razvoj softvera, najbolje prakse te buduće tehnološke trendove. Čak šestero njihovih stručnjaka imalo je prilike održati svoja predavanja i radionice tijekom dva dana konferencije, a predstavili su se i izlagačkim boothom.

Prvoga dana konferencije predavanje su na pozornici Microstage 1 održali njihovi Daniel Strmečki i Martin Gluhak. Ono je bilo naslovljeno “Automated Code Quality Checks with Custom SonarQube Rules”, a govorili su o svojem pristupu kvaliteti projekta i koda, analizi koda te automatizaciji testiranja. Predavanje je uključivalo i live demo, a same pohvale stigle su i od Sonara, o čijim se rješenjima tamo i govorilo.

“Bilo je stvarno lijepo iskustvo držati predavanje te mi je drago što smo sudjelovali na konferenciji. Izrazito sam zadovoljan što smo dobili i pohvale od ekipe iz Sonara jer se oni osobito dobro razumiju u tematiku koju smo prezentirali”, izjavio je Martin Gluhak.

Istog dana, 14. lipnja, radionicu naslova “Unit vs. Integration Testing in Spring Boot” održali su Dajana Jeđud i Ivan Foro, a primarno su se orijentirali na testiranje Java koda.

“Kolega Ivan i ja održali smo developersku radionicu na temu “Unit vs Integration Testing in Spring Boot”. Odaziv sudionika je bio veći od planiranog, sudionici su proaktivno prezentirali svoja rješenja za zadatke koje smo im pripremili te nas je to još dodatno motiviralo vidjevši da je puno ljudi zainteresirano za temu i da je radionica bila interaktivna. Sve u svemu, odlična atmosfera i nevjerojatno iskustvo.” kaže Dajana.

Drugi dan radionicu naziva “Implementing GraphQL with plain Java” održali su Josip Primorac i Josip Mlakar te uživo pokazali kako na čistoj Javi izgraditi GraphQL server.

“Sudionici naše radionice bili su vrlo zainteresirani, te su se razvile odlične diskusije o ponašanju GraphQL-a u produkciji i njegovoj usporedbi s REST API-iem. Upravo je to čar  We Are Developers konferencije koja je okupila 8000 develeopera iz Europe i svijeta i omogućila interakciju koja nam je dugo bila ostavljena samo na online platformama.”, kaže Josip.

Daniel Strmečki, Director of Digital Platforms je zaključio:

“Sudjelovanje i suradnja na renomiranim konferencijama svakako su nam vrlo bitni kako bi promovirali svoj brand, povezali se s kolegama iz industrije i istovremeno privukli kvalitetne nove talente. Ono što smo htjeli pokazati je koliko nam je kvaliteta koda bitna i koliko truda ulažemo u osiguranje kvalitete na našim projektima, a kultura naše kompanije se najbolje osjetila na IBM iX booth-u koji je privukao veliki interes.”