Infigo IS nagrađen Zlatnom kunom

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je nagradu Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u 2022. godini, a među njima se našao i Infigo IS

Nagrada Zlatna kuna dodjeljuje se za ostvarene poslovne rezultate, znači gledaju se čiste brojke, hladna matematika. Na temelju poslovnih rezultata u 2022. Infigo IS je tako osvoji Zlatnu kunu u kategoriji srednjih trgovačkih društva na razini Zagrebačke županije.

Stariji među nama itekako se sjećaju, te i dan danas zbijaju šale, o tome kako su u relativno nedavnoj prošlosti dobitnici Zlatne kune često završavali u Remetincu radi gospodarskog kriminala, a posebno je zanimljivo kako je Infigov zagrebački ured malo više od kilometra zračne linije udaljen od Remetinečkog zatvora. I apsolutno je normalno da se po Infigovom uredu izredao cijeli niz šala i pošalica na zatvorsku tematiku.

Zainteresirani za kriminal

“Srećom, mi u Infigu nikad se nismo zanimali za kriminal – zapravo, to nije istina, stalno smo zainteresirani za kriminal! Ali, kako ga spriječiti”, kažu.

Infigo IS je dom sigurnosnih stručnjaka koji cijele dane provode sprječavajući kriminalce diljem svijeta da iskoriste propuste u infrastrukturi, programskom kodu, ljudima, procesima, servisima… Isto tako rade softver za sprečavanje pranja novca i prevara u financijskim institucijama te tako pomaže iz ekonomije izbaciti prljav novac, onaj koji bi inače financirao kriminal i terorizam.

Grupna fotografija dobitnika Zlatne kune (Izvor: HGK)

“Rado bismo vam rekli kojim smo sve projektima ostvarili taj zavidni financijski uspjeh prošle (ali i svih prijašnjih godina), ali nažalost ne možemo. Svi naši ugovori imaju klauzulu o tajnosti (ipak smo cyber security tvrtka) tako da ne smijemo govoriti o konkretnim projektima, ali možemo vam reći da radimo za međunarodne banke, kartičare, kontrole zračne plovidbe, aviokompanije, proizvođače hyper automobila, nuklearne elektrane, čak i vojne saveze i svemirske agencije!”, poručuju iz Infiga ovom prigodom.

Ali niti jedan projekt, bez obzira za koga je, ne bi bio moguć da nije fantastično pametne i sposobne ekipe koja radi za Infigo IS. Svaki čovjek pridonosi njihovom uspjehu i oni su zaslužni za odlične rezultate tvrtke. Infigo IS stalno raste, lagano se kotrlja prema brojci od 100 zaposlenih, a uvijek im trebaju ti pametni i sposobni ljudi jer, nažalost, svijet ne postaje sigurniji i sigurnosnih stručnjaka nedostaje.

Stoga, ako imate nagnuća prema sigurnosti (integratori, developeri, hakeri, konzultanti…), slobodno se javite. “Skupa možemo učiniti svijet sigurnijim mjestom, a možda pokupimo i još kakvu nagradu usput”, zaključuju iz Infiga.

Dva od tri člana Uprave Infigo IS-a, Hrvoje Šegudović i Saša Jušić (treći, Bojan Ždrnja, predaje na SANS-u negdje u Europi)