Infobip i Damir Sabol uložili u robotičko-edukativni startup Stemi

Investicija Infobipa i Damira Sabola u Stemi potvrđuje da je bitno ulagati u unapređenje obrazovanja i oblikovanje nove generacije budućih inovatora. Stemi je novom rundom prikupio 400.000 eura

Stemi je danas u HUB385 javno potvrdio investiciju tvrtke Infobip d.o.o. i Damira Sabola čime je zatvorena seed runda investicije započeta crowdinvesting kampanjom na Funderbeam platformi prošle godine. Nakon ukupno 5 godina oblikovanja misije tvrtke i razvoja tehnologije, Stemijev tim je shvatio da je budućnost društva potrebno graditi kroz obrazovanje. To su prepoznale tvrtka Infobip d.o.o. i Damir Sabol koji su rad Stemija odlučili podržati investicijom. Ukupni iznos drugog dijela investicijske runde iznosi 400.000 eura čime je vrijednost tvrtke procijenjena na 6 milijuna eura.

Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi d.o.o., ovom je prilikom predstavio metodologiju i naprednu tehnologiju za transformaciju škola i njihovo povezivanje s tehnološkom industrijom. “Stemi gradi most između škola i tehnološke industrije. Fokus nam je na stvaranju partnerstva s najboljima iz industrije te osmišljavanju novih STEAM programa u suradnji s industrijom, a sve s ciljem razvoja budućih inovatora koji će sutra mijenjati naše društvo”, izjavio je Trošelj.

Marin Trošelj, Damir Sabol, Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Edukacijska platforma

Kako bi u proces unapređenja sustava uključili veliki broj učitelja i učenika, Stemi je započeo sa stvaranjem inovativne platforme koja uči na temelju podataka i povratnih informacija od učitelja i učenika te sadržaj poboljšava u realnom vremenu. Za promjenu programa tako više nisu potrebne godine već ponekad samo jedan dan.

“Fokus tvrtke stavili smo na gradnju zajednice učitelja heroja koji će s nama stvarati škole budućnosti. Učitelje ćemo educirati najmodernijim znanjima i tehnologijama iz industrije i kontinuirano im pružati podršku u njihovom radu. U njihove učionice dovodit ćemo najbolje pojedince iz svijeta znanosti i tehnološke industrije koji će njih i njihove učenike motivirati i inspirirati”, naglašava Trošelj.

Marin Trošelj, Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Program već implementiran u SAD-u

Stemi je predstavio program robotike i inženjerstva razvijen s američkim partnerima u koji je ugrađeno više od 5 godina tehnološkog razvoja i znanje iz FORTUNE 500 tvrtki. Spomenuti program je do sada uspješno implementiran u 18 saveznih država u SAD-u. Tvrtka je predstavila i novi program umjetne inteligencije, razvijen u suradnji s Infobipom. Riječ je o jedinstvenom programu na tržištu pilotiranom u 60 škola i razvijenom na temelju povratnih informacija više od 150 učitelja i 1000 učenika.

Stemi će uz postojeće programe raditi na razvoju programa autonomne vožnje i primjeni tehnologije u proizvodnji hrane. Dodatno će učenike poučavati načinima rada u tehnološkim tvrtkama kao što su Scrum metodologija, ali i kako napraviti svoj tehnološki startup i kako doći do investicija putem crowdfundinga.

“Stemi pratim od samog početka i uvjerio sam se u njihovu odlučnost i upornost da unaprijede obrazovanje. Napor koji ulažu u kreiranje vrijednosti za djecu, škole, ali i tehnološku industriju stvara ogroman potencijal za inovacije i poduhvate koje u ovome trenutku ne možemo niti zamisliti”, izjavio je Damir Sabol.