Infobip ocijenjen najboljim svjetskim pružateljem usluga u CPaaS segmentu

Nezavisna britanska analitička kuća Juniper Research proglasila Infobip i najboljim pružateljem usluga u segmentu razmjene mobilnih poruka

Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma, ocijenjena je kao najbolji pružatelj usluga u CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) segmentu na ljestvici tržišnih konkurenata prema istraživanju nezavisne britanske analitičke kuće Juniper Research.

Juniperov novi alat Competitor Leaderboard donosi vizualni uvid u kompetitivno pozicioniranje vodećih globalnih kompanija unutar specifičnog područja. Poredak je izračunat s obzirom na tržišni udio, inovativnost, kapacitet za daljnji rast te financijsku, operativnu i marketinšku snagu kompanija. Infobip je tako u najnovijem izvještaju proglašen etabliranim liderom u CPaaS prostoru zbog kvalitete i širine vlastite CPaaS platforme, rješenja za nadzor i filtriranje SMS poruka, rješenja za usluge mobilnog identiteta i rješenja za poslovnu komunikaciju preko RCS poruka. To je ujedno najviša pozicija u izvještaju u usporedbi s ostalim analiziranim tvrtkama.

“Drago nam je biti na samom vrhu ovog izvještaja i ono je potvrda odličnih stvari koje smo napravili u zadnjih godinu dana. Želimo zadržati poziciju lidera i pouzdanog CPaaS partnera. Nastavljamo implementirati najnaprednije tehnologije usko surađujući s developerima i globalnim brendovima kako bismo zajedno s njima stvarali još napredniju komunikacijsku tehnologiju i ispunili njihove jedinstvene potrebe”, izjavio je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suvlasnik Infobipa.

U izvještaju se kao ključni ističu Infobipovi planovi za ulazak u B2D (Business to Developer) tržišni segment, što je potvrđeno i ovogodišnjim preuzimanjem konferencije Shift, budući da su upravo developeri unutar tvrtki ti koji procjenjuju isplativost implementacije novih softverskih rješenja. Gradeći kvalitetne odnose s programerima širom svijeta, i čineći svoju komunikacijsku platformu još dostupnijom ovom važnom tržišnom segmentu, Infobip može dodatno podići vidljivost svojih rješenja, ističe se u izvještaju.

Također, bitnim se ističe i Infobipovo preuzimanje američke tvrtke OpenMarket i sukladno tome jačanje na tržištu Sjeverne Amerike, ujedno ključnom tržištu u segmentu razmjene mobilnih poruka, gdje vodnjanska IT kompanija ima veliki prostor za daljnji rast. Juniper Research procjenjuje da će ukupna vrijednost tržišta mobilnih poruka u SAD-u do kraja 2025. narasti za 21 posto, odnosno s prošlogodišnjih 52,5 milijardi na 63,7 milijardi američkih dolara.

Silvio Kutić, Infobip

Tržišni lider u segmentu razmjene mobilnih poruka

Prošlog je mjeseca Juniper Research proglasio Infobip i vodećim pružateljem usluga u visoko kompetitivnom prostoru razmjene mobilnih poruka, daleko ispred idućeg na ljestvici. Istraživanje je uzelo u obzir kapacitet razmjene poruka, mogućnosti, financijske rezultate te sofisticiranost rješenja za razmjenu mobilnih poruka dvadeset najistaknutijih pružatelja messaging rješenja.

“Infobip je samo prošle godine obradio 107 milijardi poruka, radeći s tvrtkama u tradicionalnim sektorima, kao i pružateljima usluga na zahtjev i e-trgovinama. Obogatili smo portfelj komunikacijskih kanala unutar naše CPaaS platforme brojnim društvenim mrežama i chat aplikacijama, u skladu s potrebama naših klijenata, odnosno njihovih krajnjih korisnika. Naš rast, pogotovo u SAD-u, odraz je interesa organizacija iz gotovo svih industrija koje prepoznaju SMS i mobilne poruke kao pouzdan, siguran i brz način isporuke važnih informacija”, poručio je Kutić.