Je li robotizacija TNT za poslovanje?

Svi poslovni modeli uvijek mogu i moraju biti bolji, pa ih treba kontinuirano poboljšavati. Automatizacija procesa putem robotike tu igra iznimno važnu ulogu, a ključ u tom procesu drže – developeri.

Filip Romanić Kristensen iz Addiko banke u svom će predavanju na konferenciji .debug govoriti o robotskoj automatizaciji procesa (RPA) i njezinoj ulozi u modernizaciji poslovanja. U nastavku donosimo kratku najavu onoga o čemu će biti govora…

Zašto je RPA digitalni TNT?

Filip Romanić Kristensen

Softverska robotika je, s tehnološkog aspekta, područje koje je u Hrvatskoj, u smislu šire primjene, još uvijek ne etablirano. Ne gledajući samo softversku automatizaciju, prema nekim procjenama u Hrvatskoj danas imamo najviše 19 robota na 10 tisuća zaposlenih, slovenski prosjek je 80, EU preko 90, a japanski oko 400.

Podaci nad kojima se možemo ozbiljno zamisliti ako želimo biti tehnološki i gospodarski konkurentni, jer RPA svakodnevno dobiva na značaju i iz nice-to-have prelazi u must-have.

RPA je na svjetskoj razini, bez ikakve dileme, uzeo maha, a veliki boom može zahvaliti svojem pozicioniranju kao alat/platforma za ostvarivanje velikih ušteda. Zbog svega navedenoga upravo je sada vrijeme da RPA pokaže svoje mogućnosti pokretanja (r)evolucije suvremenih u visoko-funkcionalne digitalne organizacije.

  • Je li RPA nešto novo ili je to samo novo pakiranje starog koncepta?
  • Kakva je budućnost poslovanja kada RPA automatizira procese koje obavljaju ljudi i možemo li poslovno koegzistirati?
  • Koji je to use case kojim možemo pokrenuti promjene?
  • Kako se mi kao developeri možemo prilagoditi i gdje je naša uloga u ovoj priči?

Ako su ovo pitanja na koje vas zanima odgovor, onda ne propustite predavanje “Zašto je RPA digitalni TNT (temelj nove tehnologije)?“, koje će održati Filip Romanić Kristensen, voditelj Razvoja i upravljanja softverskom robotikom i integracijom u Addiko Bank d.d.


Više o svemu saznajte na .debug konferenciji 12. i 13. prosinca 2019.