Kako Nanobit pomaže mladima u razvoju IT vještina

Domaći developerski studio Nanobit u suradnji je s udrugom Connect IT iz Slavonskog Broda lansirao “MentHor program” u kojem studenti mogu kod njih odraditi praksu i tako započeti svoju karijeru

Otprilike godinu dana nakon što je postao dijelom Stillfront Grupe, Nanobit nastavlja s radom i rastom u Hrvatskoj, pa čak i pojačava svoj utjecaj na IT scenu kroz podršku i osnaživanje mladih snaga. Ove su godine pokrenuli partnerstvo s udrugom Connect IT iz Slavonskog Broda kako bi se povezali s učeničkim i studentskim zajednicama izvan Zagreba i privukli nove talente.

Njihov zajednički projekt naziva se MentHor program, a cilj mu je privući 12 učenika 3. i 4. razreda srednjih škola i pomoći im da započnu svoju karijeru u IT-u. Nanobit ističe kako preko 90% učenika i studenata koji na ovaj način dođu k njima u konačnici tamo i ostanu kao stalni zaposlenici.

Osim što im se pomaže u samom početku karijere, mlade snage kroz rad u Nanobitu profesionalno se razvijaju i rastu, preuzimaju sve više dužnosti i odgovornosti unutar tima, a s vremenom imaju prilike postati i team leaderi.

Ovogodišnji pilot projekt pokazao se uspješnim, pa će za sljedeću godinu biti nadograđen. Nanobit planira u sklopu njega raditi isključivo s mladima koji su zainteresirani za njihov primarni posao – razvoj mobilnih igara.

“Mi u Nanobitu svjesni smo da je uspjeh naše kompanije rezultat kvalitetnog rada našeg tima, i stoga nam je iznimno bitno ulagati u buduće talente rano, čak i dok su u srednjoj školi”, ističe Khaoula T. Babić, direktorica korporativnih komunikacija u Nanobitu.

“Jedini ispravni put u obrazovanju mladih je duboka povezanost između gospodarstva i obrazovnog sustava, a ovaj program osposobljava i jedne i druge za tu suradnju”, kazao je Mladen Sudar, predsjednik udruge Connect IT.