Najavljujemo Design MeetUp u organizaciji Undabota i Notcha

Na Desing MeetUpu 11. svibnja posjetitelje očekuju dva predavanja i jedna panel rasprava, sve s temom dizajna u agencijskom načinu rada

U zadnje vrijeme svjedočimo povećanju broja dizajn meetup-ova, no većina njih je iz područja dizajna digitalnog produkta. Iako je razvoj digitalnog produkta iznimno zanimljiv s dizajn aspekta, ne rezonira u potpunosti s dizajnerima koji rade u agencijama/software development tvrtkama. Kako bi se pokrenuo razgovor o spomenutoj problematici, Undabot & Notch organiziraju prvi u nizu meetup-ova na tu temu.

On će se održati 11. svibnja, a najavljene predavačice i panelisti podijelit će svoja iskustva rada u agencijskom kontekstu. Nakon predavanja slijedi druženje uz hranu i piće u prostorijama Undabota.

Raspored

  • 18:00 – 18:15 – Uvod
  • 18:15 – 19:15 – Predavanja + Q&A
  • 19:15 – 20:00 – Panel
  • 20:00 – XX:XX – Networking + food & drinks

Link za prijavu

Sažeci predavanja

Aida Malkić: Velika očekivanja i realnost: UX procesi u agencijama

Jedan od najvećih izazova UX dizajnera u agencijama je definiranje i prilagođavanje procesa koji se, zbog užurbanijeg načina rada, razlikuju od procesa u produktnim firmama. Ovo predavanje otkrit će nam na koje načine UX dizajneri navigiraju kroz agencijski život, koje su njihove borbe s okolinom i kako mogu prilagoditi procese koji neće naštetiti kvaliteti produkta.

Aida Malkić – Aida je UX/UI Designer i Design Team Lead u Notchu. Po završetku studija matematike i informatike karijeru je započela kao grafički dizajner, a zatim se u potpunosti prekvalificirala u UX/UI dizajnera. U zadnjih 6 godina radila je na velikom broju digitalnih rješenja iz različitih industrija. Njen radni dan je najčešće obilježen ulogom UX konzultanta, te planiranjem discovery radionica i evoluiranjem dizajn procesa. Osim dizajna, bavi se društvenim igrama i učenjem japanskog jezika.

Ana Šeler: Procjene ili “koliko ti za ovo treba”?

Procijeniti vrijeme potrebno za izradu nekog projekta često je jedan od težih zadataka u dizajn svijetu. U ovom predavanju ćemo proći proces procjena, načine za obuhvaćanje što više scenarija, te razgovarati o potencijalnim problemima i kako se lakše nositi s pitanjima kao što su “koliko ti za ovo treba” i “stojiš li iza ove procjene”?

Ana Šeler – Ana je UX/UI dizajner i Head of Design u Undabotu s više od 15 godina iskustva. Tijekom karijere imala je priliku raditi na mnogo projekata iz raznih područja i industrija, te samim time surađivati s klijentima i ciljanim korisnicima iz cijelog svijeta.

Vješta je u razumijevanju potreba klijenata i fokusirana na korisničkog iskustvo. U slobodno vrijeme putuje, bavi se raznim sportovima i voli otići na koncerte.

Panel: Kako uklopiti UX procese u agencijske projekte

Pri izradi svakog projekta, UX koraka je puno i potrebno je dosta vremena kako bi se svi kvalitetno odradili. Klijenti često nemaju želje/vremena/budžeta za sve. Kako se nosimo s time, što uspijemo odraditi s klijentima, što nikako ne prolazi i o čemu ovisi, ključne su teme ovog panela.

Panelisti: Otkrivamo uskoro 🙂

Napomena

Broj posjetitelja ograničen je na 65 zbog broja sjedećih mjesta. Ukoliko ste se prijavili, a nećete stići na meetup, molimo vas da obrišete RSVP kako bi oslobodili mjesto za nekog drugog.

Link za prijavu

Video najava: