Nova pravila privatnosti: Korisnici sada mogu “sakriti” svoje email adrese, što to znači za digitalni marketing?

Salesforce partner, tvrtka LeverUP Consulting, približava nam nove izazove u marketinškoj automatizaciji. Naime, dobar dio korisnika, ili kupaca, sada može potpuno sakriti svoje osobne mail adrese kada se pretplaćuju na usluge ili kupuju online…

Treći zagrebački Trailblazer MeetUP u organizaciji Salesforce partnera, zagrebačke tvrtke LeverUP Consulting, poslužiti će za raspravu o vrlo aktualnoj temi u svijetu automatiziranog (digitalnog) marketinga. Okupljanje marketinških stručnjaka i profesionalaca održati će se u srijedu 17. studenoga, s početkom u 16 sati, u poslovnoj zgradi Spaces Matrix, Slavonska avenija 1c, Zagreb.

Biti će riječi o perspektivama i budućnosti email marketinga u svjetlu nedavno objavljenih striktnijih pravila privatnosti u okviru Appleovog operativnog sustava iOS. Govoriti će se i o općenitim trendovima na temu osnaživanja privatnosti korisnika. Biti će predstavljen i novi jesenski Salesforce Marketing Cloud release.

Otežana aktualizacija profila korisnika

Nova pravila privatnosti za Apple korisnike donose ozbiljne promjene: Naime novi Mail Privacy Policy onemogućuje praćenje otvaranja mailova te omogućava kreiranje virtualnih email adresa prilikom registracije u aplikacijama, na web stranicama i drugim online uslugama. To donosi nove izazove u način funkcioniranja marketinške automatizacije, na primjer:

  • Open Rate kao validna metrika (valid metric) postaje stvar prošlosti
  • Općenito su smanjene mogućnosti praćenja interakcije s korisnicima
  • Otežano kreiranje “Unified customer profile”

Namijenjeno svima u branši email marketinga

Salesforce Marketer Group (Marketing Cloud) MeetUP: Mail privacy policy i budućnost email marketinga, to je službeni naziv okupljanja, biti će zanimljiv ne samo postojećim i budućim korisnicima platforme Salesforce Marketing Cloud već i svima u branši email marketinga.

Više o ovoj temi: blog.leverup.io.

Treći MeetUP naše zagrebačke Trailblazer grupe biti će održan u srijedu 17. studenoga u coworking prostoru Spaces Matrix, Slavonska avenija 1c, 10000 Zagreb, s početkom u 16 h.

Događaj na mreži Linkedin: www.linkedin.com/events/salesforcemarketergroup

Prijaviti se možete su na linku: https://trailblazercommunitygroups.com/e/mjdscj/ 

Više o Trailblazer Community Groups: https://trailhead.salesforce.com