Otvorene prijave za Algebrin startup inkubator

Prijave za novu generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a, inkubatorskog programa s dokazanim rezultatima u podršci inovativnim projektima

Više od 150 startup projekata dosad je prošlo kroz najdugovječniji startup inkubator u zemlji. Prijave za timove 14. generacije otvorene su do kraja rujna a buduće startup poduzetnike očekuje bogat i raznovrstan inkubatorski program u trajanju od četiri mjeseca, uz svu podršku mentora i stručnjaka iz različitih područja. Cilj je zajednički – pomoći startup zajednici u razvoju njihovih projekata, otvoriti im put ka tržištu, investicijama i financiranju. Pravi je trenutak za prijavu u novu generaciju LAB startup inkubatora!

Algebra LAB otvara prijave za novu generaciju najdugovječnijeg startup inkubatora u Hrvatskoj. Svi oni koji žele biti dijelom 14. generacije startupa i proći kroz najutjecajniji inkubator novih projekata u Hrvatskoj trebaju se prijaviti do kraja rujna putem bit.ly/3AfNIt9 gdje će naći i sve druge informacije o procesu selekcije i načinu sudjelovanja u inkubatoru. Mjesto u inkubatorskom programu Algebra LAB-a vrlo je traženo, pa se tako za svaku generaciju prijavljuje više od stotinu timova, dok ih inkubatorski program naposljetku prima desetak.

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Kroz networking s drugim startupovima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i  kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve „digitalan“ inkubator u zemlji koje timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga.

Najstariji i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj

Upravo njegova pozicija koja uključuje neposrednu povezanost sa znanstveno-istraživačkim aktivnostima Algebra LAB-a te ukupno preko 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, uključujući Visoko učilište Algebra, omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju. Brojni uspjesi timova koji su u posljednjih desetak godina prošli kroz inkubator Algebra LAB-a, a koji im je otvorio vrata prema vodećim investitorskim i akceleratorskim programima pomogavši im da dođu i do vrlo ozbiljnih investicija, najbolji su dokaz kvalitete i utjecajnosti ovog inkubatorskog programa.

„Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. godine, kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrinog sustava. Naš je program dosad uspješno završilo preko 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s preko 100 mentora iz različitih područja; od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja, uključujući i financiranje“, naglasila je dr.sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Bitno je, naravno, što će se raditi na konkretnim primjerima, razvijajući konkretne poduzetničke projekte samih timova.

AlgebraLAB (dr.sc. Maja Brkljačić i dr.sc. Leo Mršić)

„Mentori iz Algebra LAB startup inkubatora pružali su nam podršku u svim fazama razvoja re-Book knjižnica. Posebno bismo izdvojili prilike za osobni rast i razvoj koje su nam došle kroz sudjelovanje u startup inkubatoru Algebra LAB-a. Imali smo priliku upoznati brojne stručnjake iz svijeta poduzetništva i učiti od njih tijekom radionica i individualnih susreta. Stekli smo brojna nova znanja o strategijama razvoja proizvoda i samog poslovanja. Puno smo napredovali po pitanju prezentacijskih vještina. Upoznali smo kolege iz startup zajednice i uspješne poduzetnike što je iznimno pozitivno utjecalo na dodatno razvijanje našeg poduzetničkog duha“, rekli su Majda Milevoj Klapčić i Petar Dundara iz projekta re-Book koji je imao najbolji pitch na predstavljanju prethodne, 13. generacije inkubatora.

„Odnos u kojem su sudionici inkubatora na prvom mjestu prepoznat je od zajednice i kontinuirano smo jedan od inkubatora sa najvećim brojem prijava iako izravno ne ulažemo novac u timove. Međutim, naša preporuka zajednici investitora ima svoju težinu i prepoznata je kao relevantna i na to smo ponosni. Također, sve je veći broj kompanija koje s našim timovima ugovaraju inkubatorske programe unutar svojih kompanija i takve smo programe radili za više velikih tvrtki u regiji. Više je timova, već tijekom ili nakon inkubatorskog programa, privuklo značajna sredstva, neki i preko 150.000 eura, a sa mnogima smo i danas u kontaktu kroz razne oblike suradnje što smatramo pokazateljem uspjeha koji smo gradili i gradimo zajedno“, naglašava doc.dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.