Photomath Talks: Primjena machine learninga u Photomathu

Nakon ljetne stanke nastavlja se serijal Photomath Talks. Na ovom izdanju tvrtka predstavlja svoj AI tim, a tema meetupa je “Improving Photomath’s scanning experience using end2end deep learning models”

AI je u Photomathu postojao od samih početaka, a početkom ove godine značajno su investirali u to područje. U prvih šest mjeseci postojanja AI tim je narastao na gotovo dvadeset ljudi. Oni se bave istraživanjem i razvojem tehnologija temeljenih na strojnom učenju u svrhu unaprjeđenja proizvoda ili internih procesa i alata.

U domeni AI-a u Photomathu postoji već čitav niz istraživačkih smjerova iz područja računalnog vida, obrade prirodnog jezika (NLP – Natural Language Processing), Recommender sustava itd., što, uz činjenicu da se radi o razvoju svjetski popularnog proizvoda koji ima veliku skalu (broj korisnika i količina podataka), predstavlja mogućnosti koje su još uvijek prava rijetkost na hrvatskom tržištu.

Na ovom meetupu predavači Ivan Jurin i Vedran Vekić će opisati:

  • što sve radi AI tim u Photomathu, uz navođenje primjera i problema koje rješavaju
  • kako je trenutno organiziran razvojni proces unutar AI tima (o metodologiji, tehnologijama i alatima)
  • koje su specifičnosti primjene strojnog učenja i srodnih tehnologija u području rješavanja matematike
  • kako izgleda suradnja AI tima s drugim timovima
  • neke konkretne projekte na kojima trenutno rade i planove za dalje

Kao i uvijek, na kraju nas čeka Q&A i nagradna igra s Photomath poklon paketima.

Prijave

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca. Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi. Sve novosti pratite na službenom Facebook eventu, a pozovite i svoje prijatelje koje bi ovo moglo zanimati!

Što je Photomath Talks?

Serija besplatnih online meetupa za tehnološku zajednicu. Saznajte što i kako rade njihovi inženjerski timovi te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju. Mobilna aplikacija samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupa, iskusni će inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

Preporuke za učenje AI i ML vještina

Često u Photomathu studenti pitaju: “Što biste preporučili za učenje i razvoj u AI i ML?” To je super pitanje! Danas se lako izgubiti u moru brojnih dostupnih izvora za učenje. Upravo zbog toga su za sve zainteresirane za razvoj u ovom području ML inženjeri u Photomathu pripremili vodič sa preporukama najboljih tečajeva, blogova, videa, knjiga i drugih materijala koji će pomoći započeti karijeru u AI/ML. Vodič je moguće preuzeti na ovom mjestu.

“Ovime želimo doprinijeti povećanju interesa studenata i mladih za karijeru u AI/ML te jačanju kompetencija cjelokupne AI zajednice”, poručuju iz Photomatha.