Počinje GlobalLogic’s Smart Start – prijavite se za tečaj Linux/Networking

Prvi korak u karijeri često je izazovan, a to se odnosi i na studente i na nedavno diplomirane studente. Prvo praktično iskustvo ključno je u pomaganju pojedincima da bolje razumiju svoja očekivanja i težnje u karijeri. Iako može biti zastrašujuće, važno je prihvatiti ovu fazu kao priliku za učenje i odskočnu dasku prema postizanju vlastitih profesionalnih ciljeva.

GlobalLogic Education pokrenuo je Linux/Networking Smart Start, besplatni online IT tečaj koji studentima i IT početnicima pruža praktično znanje o razvoju softvera, hardvera i umrežavanja. Polaznici trebaju posjedovati osnovna informatička znanja, a uz praksu će imati i mentora te učiti od iskusnih stručnjaka. Tijekom ovog tečaja naučit ćete dva najbitnija operativna sustava, GNU/Linux i Networking, koji pokreću svijet inovacija u industriji i potrošačkoj elektronici.

Linux/Networking počinje 2.11., prijave do 23.10.

GNU/Linux je najpopularnija platforma za IoT, zdravstvo, automobilsku industriju, industriju, znanost, kućanske aparate i elektroniku, a s obzirom da je umrežavanje ključno u današnjem svijetu, sudionici će imati priliku učiti o protokolima, vatrozidima, sigurnosti i još mnogo toga.

Ovaj online tečaj je besplatan, počinje 2. studenog, a tijekom dva mjeseca polaznici iz Hrvatske, Poljske i Slovačke imat će priliku učiti od GlobalLogic softverskih inženjera dva puta tjedno u večernjem terminu.

Za pristup tečaju neophodno je poznavanje bilo kojeg operativnog sustava temeljenog na Linuxu, osnovno razumijevanje umrežavanja kao i dobro poznavanje engleskog jezika. Kako je broj polaznika tečaja ograničen, nakon prijave kandidati će proći dva intervjua, jedan sa stručnjakom za zapošljavanje te tehnički intervju. Sva predavanja na tečaju bit će na engleskom jeziku, a snimke istih bit će dostupne nakon predavanja. Tijekom tečaja polaznici će dobiti zadatke kako bi ojačali svoje praktične vještine kao i podršku mentora na lokalnom jeziku u obliku sesija pitanja i odgovora, razgovora i povratnih informacija. Za pristup tečaju nije potrebna nikakva posebna oprema, dovoljno je imati prijenosno ili osobno računalo s Linuxom ili Windowsom, gdje Linux radi na VirtualBoxu.

Više informacija o tečaju kao i mogućnost prijave na tečaj možete pronaći na besplatnom tečaju Linux/Networking Smart Start.

Nakon tečaja pripremite se za rad u tvrtki

Prednost ovog tečaja, koji se u potpunosti može završiti na daljinu, je što su predavači inženjeri koji svakodnevno rade na kompleksnim i modernim IT rješenjima za brojne klijente diljem svijeta. Na ovaj način polaznici mogu steći praktična iskustva na stvarnim projektima, vidjeti kako izgleda rad na projektima te iz prve ruke dobiti savjete od vrhunskih stručnjaka. Na kraju tečaja prezentirat će svoj individualni projekt kako bi pokazali razinu stečenog znanja. Ovisno o projektu, postojat će mogućnost dobivanja preporuka softverskih inženjera za daljnje zapošljavanje na mjesto pripravnika u tvrtki. Po završetku sudionici će dobiti digitalni certifikat koji mogu uključiti u životopis i objaviti na LinkedInu.

Najznačajniji aspekt ovog tečaja je njegov potencijal da posluži kao polazna točka za karijeru sudionika. Po završetku, sudionici će biti dobro pripremljeni da se istaknu kao pripravnici u IT industriji. Slijedom toga, GlobalLogic je predan ponuditi sudionicima koji pokažu najimpresivnije rezultate priliku da se uključe u intervjue za pozicije pripravnika unutar tvrtke. Ovi pripravnici će surađivati s drugim inženjerima na različitim projektima, dodatno unapređujući svoj profesionalni razvoj i iskustvo na terenu.

Samo ste jedan korak do tečaja Linux/Networking Smart Start. Ispunite prijavu, pripremite se i vidimo se na prvom intervjuu!

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se na: pre-hire.education@globallogic.com