Počinje Span Academy – plaćenom stručnom praksom do IT karijere

Studentice i studenti tehnoloških usmjerenja u Spanu će kroz ljeto brusiti svoja znanja i vještine te steći iskustvo rada u velikoj IT tvrtki. Najboljima među njima pružit će se i prilika za stalan posao

Sedmu godinu za redom održava se Span Academy – plaćena stručna praksa, i baš danas su se u HUB385 okupili ovogodišnji polaznici i pripremili za niski start! Studenti i studentice tehnoloških usmjerenja u Spanu će kroz ljeto brusiti svoja znanja i vještine te steći iskustvo rada u velikoj IT tvrtki. Najboljima među njima pružit će se i prilika za stalan posao.

Ove godine dva smjera

Ove godine studenti su mogli birati između dva smjera – Infrastructure Cloud & Security i Development smjer. Sudeći prema ukupnom broju prijava – ljetna praksa kod studenata se visoko cijeni.

„Znam kako ste umjesto odlaska na ljetne praznike izabrali dolazak u Akademiju i na taj način ste nam pokazali kako želite učiti i pametno iskoristiti slobodno vrijeme.“, poručio je studentima Trpimir Kutle, Solution and Service Management Senior Director.

Infrastructure Cloud & Security dio programa sastoji se od uvodnih predavanja mentora koji će studente uputiti u osnove svih elemenata IT sustava. Upoznati će se s enterprise servisima i raznim poslovnim procesima kako bi potom prešli na praktično građenje jednog osnovnog IT sustava te u konačnici predstavili svoje rješenje za simulirani korisnički projekt.

Development Akademija također počinje predavanjima Spanovih stručnjaka. Polaznici će dobiti detaljan pregled procesa razvoja aplikacija. Predavanja su samo uvod u projektni zadatak tijekom kojeg će studenti trebati izgraditi aplikaciju i pritom primijeniti sve naučeno – rješavati bugove, deployati i testirati.

Za kraj, studenti oba smjera prezentirat će svoja rješenja pred svojim kolegama i mentorima te članovima Uprave Spana. Najbolji od njih nastavit će graditi svoju karijeru u Spanu.