Prijave za Infinum Academy samo do nedjelje

Autor: Tomislav Habalija, JavaScript Engineer u Infinumu te predavač Infinum Academyja

Infinum Academy, besplatna škola programiranja jedne od najuspješnijih domaćih agencija za razvoj digitalnih proizvoda, upravo prikuplja zadnje prijave za svoje ljetno izdanje. Ovaj petotjedni intenzivni tečaj želi pogurati domaću IT zajednicu prema učenju i usavršavanju u najnovijim tehnologijama za izradu softvera, a već godinama mnogima služi kao odskočna daska za daljnju karijeru u programiranju i dizajnu.

Tečajevi Infinum Academyja održavaju se jednom godišnje – u proljetnom, ljetnom ili jesenskom terminu. Academy je već godinama jako popularan među studentima računarstva i informacijske tehnologije jer polaznicima omogućava stjecanje znanja u praksi. Gradivo koje bi se na fakultetu učilo godinu dana kao teorija polaznici Academyja mogu savladati u mjesec dana. Tečajevi nisu lagani, potrebno je posvetiti dosta vremena i truda predavanjima, konzultacijama i domaćim zadaćama, no vrijednost dobivenog znanja najbolje potvrđuje činjenica da ih neki fakulteti priznaju kao studijsku praksu, a Infinum Academy je i LinkedIn priznao status sveučilišta.

Tomislav Habalija

Novost na Academyju u odnosu na prijašnje godine je da prijave nisu otvorene samo studentima i onima koji su nedavno diplomirali, nego svima s osnovnim znanjem CS (computer sciences), uz uvjet prolaska prijemnog ispita. Na taj način organizatori su željeli pružiti priliku svima koji žele unaprijediti svoje praktično znanje i iskusiti rad na pravim projektima.

Jedan od izazova s kojim se Academy susreće upravo je razbijanje “mentaliteta faksa”, odnosno da cilj nije dobiti diplomu, nego znanje. Tečajevi su vrlo dinamični, domaće zadaće moraju se raditi svakodnevno, no polaznicima su za pomoć i vodstvo dostupni osobni mentori.

Zadnjih godina predavanja su morala biti organizirana na način da ih se može jednako dobro pratiti online i uživo. Budući da je Infinum tehnološka kompanija, bilo je lako primijeniti razne alate za rad na daljinu i na Academy. Studenti su tako tijekom pandemijskog razdoblja imali mogućnost hibridnog polaženja tečaja, mogli su odabrati hoće li predavanjima prisustvovati uživo ili online, a osobno su trebali doći samo na prijemni ispit. Takav način rada otvorio je Academy studentima iz cijele države, a nedavno omogućio i širenje na druge lokacije kao što su Skoplje i Podgorica.

Prijave za najnovije izdanje Academyja zaključuju se ove nedjelje 15. svibnja, dok sami tečajevi za tehnologije Spring i Kotlin, Ruby on Rails, JS Angular, Android i iOS kreću početkom srpnja.