Roango – nova platforma za IT zapošljavanje u misiji da spoji najbolje s najboljima

2021. godina je sa sobom donijela mnoge izazove u sektoru zapošljavanja, kako za IT profesionalce željne novih izazova, tako i za tvrtke u potrazi za kvalitetnim zaposlenicima.

Od poteškoća s kreiranjem bržih regrutacijskih procesa do neučinkovitih strategija zadržavanja zaposlenika, tvrtke se suočavaju s nikad većim brojem kandidata koji tijekom procesa jednostavno izgube interes i odustanu od konkuriranja za poziciju za koju se natječu. Ovaj trend posebno je izražen u IT sektoru.

U isto vrijeme, granice između poslovnog i privatnog života su sve nejasnije, što je posljedica utjecaja pandemije na tržište rada. Stabilnost zaposlenja ima daleko manji značaj (kada ništa nije sigurno, sve je moguće), a neki drugi aspekti zaposlenja, poput rada sa zanimljivim klijentima, fleksibilnog radnog vremena, izazovnih projekata itd., stavljeni su u fokus. Većina onih koji su ove godine odlučili zaploviti novim karijernim vodama pri traženju posla imaju kriterije nešto drugačije od dosadašnjih. Sve veća važnost pridaje se ravnoteži između privatnog i poslovnog života, kulturi tvrtke, zadovoljstvu na poslu te mogućnosti učenja i napredovanja unutar tvrtke.

S tim na umu, softverske kompanije Barrage i Prototyp iz Osijeka kreirale su Roango, digitalni proizvod namijenjen IT profesionalcima i tvrtkama koje ih zapošljavaju. Tim IT-jevaca i HR-ovaca iskoristio je svoje iskustvo i know-how i dizajnirao tehnološki naprednu platformu stvorenu da ponudi novu viziju procesa zapošljavanja.

“Zadnjih nekoliko godina naš tim kontinuirano raste te smo često i sami u procesu zapošljavanja. Kako je ICT sektor u Hrvatskoj sve snažniji, a broj kvalitetnih stručnjaka u deficitu, iz prve ruke znamo da privlačenje IT talenata predstavlja poseban izazov. Pridavanje veće pažnje brendu poslodavca i iskustvu kandidata rješava samo dio problema. Htjeli smo stvoriti proizvod koji će objediniti sve procese u zapošljavanju i spojiti talente i poslodavce koji su fit, u najvećoj mogućoj mjeri. Fokus Roanga nije samo na ekspertizama talenta u odnosu na potrebe poslodavca, nego u spajanju svih osobina koje čine pojedinca, tim i tvrtku sjajnom. Na kraju krajeva, kao direktor tvrtke i pojedinac, cijenim privatnost i želim omogućiti svima da upravljaju svojim podacima, što je i razlog zbog kojeg je Roango razvijen po principu privacy first.”, pojasnio je direktor tvrtke Barrage, Feđa Ivanšić.

Roango tvrtkama donosi bolju organizaciju prijava, brending profila, personalizaciju procesa, uštedu vremena i mogućnost pozivanja velikog broja kvalitetnih kandidata da se prijave na njihov natječaj. S druge strane, svi oni koji se na Roango registriraju u potrazi za poslom mogu računati na brzo stvaranje funkcionalnog i vizualno privlačnog profila, privatnost, atraktivne poslodavce te naglasak na znanja, vještine, iskustvo i cultural fit.

“Od Roango značajki izdvojili bi korištenje takozvanih expertise tags za spajanje talenata i poslodavaca te stealth mode koji talentima omogućava da ostanu anonimni nakon prijave za određeni posao. Sve karakteristike platforme osmišljene su kako bi istaknule važnost sigurnosti, kvalitete, privatnosti i kompatibilnosti tijekom dvosmjernog procesa zapošljavanja. Zadovoljni smo konačnim proizvodom i vjerujemo da će kolege iz IT zajednice prepoznati prednosti ovog koncepta kojim smo donijeli rješenja za neke od ‘boljki’ branše vezanih uz zapošljavanje.”, naglasio je Barrageov glavni backend softverski inženjer, Tibor Huđik.

Roango je za talente besplatan, dok je tvrtkama korištenje bez naplate omogućeno do 1. 1. 2022.

Platformi trenutačno možete pristupiti putem otvorene bete.