Serengeti će otvoriti ured u Splitu i tamo tijekom iduće godine zaposliti 20 stručnjaka

Nakon ureda u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu u kojima već zapošljava 180 ljudi, Serengeti, jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija koja se bavi razvojem softvera, početkom 2022. godine otvorit će ured i u Splitu, gdje planira već tijekom prve godine rada zaposliti 20 stručnjaka.

Time ova IT tvrtka ostvaruje rast na više razina istovremeno: Serengeti se s portfeljem klijenata u proteklom razdoblju proširio i na izazovna tržišta poput SAD-a i Skandinavije, razvojne centre otvorio je u Nairobiju u Keniji i u Kragujevcu u Srbiji, a s vlastitim uredima prisutan je sada u velikom dijelu Hrvatske.

U posljednjih pet godina Serengeti ima prosječnu stopu rasta prihoda od oko 35%. To je prije svega posljedica organskog rasta, kako u uslugama, tako i broju klijenata, koji se također povećava iz godine u godinu. Organski rast Serengetija konstantan je i traje sve od početaka poslovanja,  od 2007. godine – danas je iza Serengetijevog tima više od 300 projekata.

Prihodi kompanije u 2018. godini bili su 35,5 milijuna, a 2021. godine bit će gotovo 60 milijuna kuna

U Serengetiju su posebno ponosni na FIYU, svoj prvi kompletan proizvod spreman za korištenje na globalnom tržištu. Riječ je o rješenju koje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama. FIYU je Rapid Application Development rješenje namijenjeno svim tvrtkama koje razvijaju vlastiti softver bilo da su IT tvrtke, start-up ili velike tvrtke.

“Razvijali smo FIYU intenzivno dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da smo sami bili i prvi korisnik ove inovativne platforme. Međutim, ubrzo se ukazala prilika i da naši klijenti iskoriste sve prednosti ove platforme. Počeli smo s jednim kupcem, u planu ih je već 5, a do kraja iduće godine očekujemo da će čak 20 naših klijenata koristiti FIYU”,  rekao je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti.

Serengeti je osim u Hrvatskoj i užoj regiji već dugi niz godina prisutan i u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a ekspertiza im je primarno u financijskoj industriji, logistici, industrijskoj proizvodnji, energetici i zdravstvu.