Syntio na konferenciji u Londonu otkriva kako izvući najbolje iz podataka

Decentralizirano upravljanje podacima donosi poslovnu agilnost

Više od 200 renomiranih podatkovnih inženjera, programera i konzultanata iz cijelog svijeta okuplja se na jednoj od vodećih konferencija o podacima i analitici – Big Data LDN u Londonu, 21. i 22. rujna. U tom društvu stručnjaka koji će raspravljati o najnovijim trendovima iz područja big date i učinkovitim strategijama, te iznositi primjere najboljih projekata, bit će i Syntio.

Davorin Cetto, suosnivač i izvršni direktor zagrebačke tvrtke Syntio, održat će radionicu Fast track to Data Mesh, u okviru konferencijskog smjera Data Mesh Theatre. Sudionicima će govoriti o tome kako je agilnost ključna za realizaciju projekata. “U svijetu koji se stalno mijenja i u kojem „digital natives“ predvode rast poslovanja, agilnost i proaktivnost je jedini put da izvučemo veću vrijednost od podataka koji već imamo. Drago mi je što ću sudjelovati na BiG Data LDN-u, jednoj od najpoznatijih konferencija za datu u svijetu”, ističe Cetto.

Data Mesh načelo

Dio konferencije na kojem će predstaviti što Syntio radi fokusiran je na tehnologiju, procese i poslovnu kulturu potrebne za uspješno usvajanje načela Data Mesha. U Syntiju smatraju da upravo Data Mesh, kao decentralizirano upravljanje različitim izvorima podataka, može donijeti poslovnu agilnost.

“Odvajanje podataka od sustava koji ih stvaraju osigurava brže reakcije. Podaci se lakše koriste i iz njih se može dobiti prava vrijednost, i to na mnogo brži način”, kaže izvršni direktor kompanije Syntio. Cetto ima bogate reference, više od 15 godina na globalnoj je razini radio kao programer, konzultant i menadžer, pomagao je klijentima u digitalnoj transformaciji i integraciji podataka.

U Syntiju su razvili platformu koja povezuje sustave podataka klijenata na cloud. Cilj je omogućiti unapređenje poslovanja kroz integraciju i obradu podataka u stvarnom vremenu i donošenje odluka na temelju aktualnih podataka, u „real timeu“.

“Izgradnjom platforme za distribuirane podatke i dijeljenjem kao neke vrste „templatea“ u cijeloj organizaciji, klijenti mogu ubrzati svoju digitalnu transformaciju, omogućiti poslovnu agilnost i brže postići vrijednost postojećih podataka”, poruka je iz zagrebačke tvrtke s uredima u Danskoj i Americi.

Najbrže rastuća IT tvrtka u Hrvatskoj

Syntio je partner triju vodećih cloud vendora na tržištu – Google Cloud, Microsoft Azure i Amazon AWS, a zanimljivo je da su jedna od rijetkih tvrtki u svijetu koja će za sebe reći da je – data inženjering tvrtka. Imaju klijente od Skandinavije do SAD-a i Južne Afrike i prihodi su im toliko rasli da ih je Financial Times početkom ove godine proglasio najbrže rastućom IT tvrtkom u Hrvatskoj i 55. u tom sektoru u Europi. Zasada u kompaniji Syntio u Zagrebu radi oko 100 zaposlenika.