U godinu dana više od 1,3 milijuna zainteresiranih za digitalno osiguranje LAQO

Prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje slavi prvi rođendan. Do 15. listopada imaju i akcijsku rođendansku ponudu za sve postojeće i buduće korisnike

LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje, u svega godinu dana od lansiranja na tržište bilježi odlične rezultate te je pravi hit među korisnicima. Čak 1,3 milijuna korisnika u godinu dana posjetilo je LAQO web kako bi kupili LAQO osiguranje ili saznali više informacija, dok je kalkulator za izračun cijene koristilo više od 350.000 ljudi.

Polica kupljena u 52 sekunde

Podaci unazad godinu dana pokazuju kako je LAQO korisnička služba provela više od 300 tisuća minuta u razgovoru s korisnicima te je na temelju njihovog feedbacka napravljeno više od 500 poboljšanja. LAQO aplikaciju aktivno koristi više od 50% klijenata, te se ona našla u TOP 5 financijskih aplikacija na App Storeu i Play Storeu. Na potpuno digitalni način do sada je riješeno 75% prijavljenih šteta, a najbrže isplaćena šteta je riješena u roku od 17 sati. Rekord u najbrže kupljenoj polici LAQO osiguranja, pak, drži korisnik koji ju je uspio kupiti u samo 52 sekunde.

Prije nekoliko mjeseci lansiran je i jedinstveni program prevencije LaqoPrevent, kojim se korisnike potiče na odgovornije ponašanje u prometu uz pomoć naprednog tehnološkog rješenja telematike. Čak 38% korisnika LAQO aplikacije koristi LaqoPrevent, a prosječna ocjena vozača je 70/100.

“Za razvoj LAQO osiguranja trebalo nam je 10 mjeseci na čemu je neumorno radio veliki tim naših stručnjaka. Kada pogledamo unazad godinu dana vidimo da smo napravili sjajan posao jer su naši korisnici to itekako prepoznali i nagradili. LAQO trenutno nudi potpuno digitalno ugovaranje Obveznog i Kasko auto osiguranja, a u sljedećim fazama u planu je i uvođenje drugih vrsta osiguranja”, ističe Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Povodom prvog rođendana LAQO je pripremio niz poklona i pogodnosti za svoje postojeće i buduće korisnike koji do 15. listopada prilikom kupovine osiguranja mogu birati između: poklon bona od 150 kn na ukupnu cijenu police, plišane igračke Pavle Pauq, Crodux poklon bona za gorivo i mnogih drugih pogodnosti. Uz kupnju police osiguranja, korisnici dobivaju i 50% bonusa, 5% popusta na jednokratno plaćanje te 20% popusta na Kasko uz Obvezno osiguranje.

Croatia osiguranje lansiralo je LAQO u listopadu 2020. godine, čime se Hrvatska pridružila malom broju europskih zemalja s ovakvom vrstom osiguranja. LAQO, koje je prošle godine prema ocjenama stručnjaka proglašeno TECH inovacijom, može se pohvaliti i nizom nagrada i priznanja, među kojima se posebno ističe ona za najbolje korisničko iskustvo.