Undabot i ZGPHP zajednica pozivaju na novi PHP MeetUp

U četvrtak, 20. travnja, održat će se još jedan PHP Meetup, s dva predavanja te uz tradicionalno druženje uz hranu i piće

Već tradicionalni PHP MeetUp svoje će novo izdanje doživjeti ovoga četvrtka, 20. travnja, s početkom u 18h. Ovo izdanje organiziraju tech tvrtka Undabot i ZGPHP zajednica u Zagrebu.

Ovaj događaj odlična je prilika za druženje, konzultiranje s kolegama iz industrije i građenje svog networka, a uključuje korisna stručna predavanja te nakon toga neformalno druženje uz hranu i piće. Mjesto održavanja je Undabot ured (Eurotower, 20. kat, Ivana Lučića 2a), a svi koji dođu na besplatno druženje, dobit će i Undabot goodiese.

PRIJAVITE SE

Dva zanimljiva predavanja

Event počinje (i završava) s druženjem uz hranu i piće, a tijekom meetupa posjetitelji će imati priliku čuti 2 predavanja:

Prvo predavanje je “Claim-ing the token” gdje će biti riječi o pristupnim tokenima i široko korištenom OAuth2 autorizacijskom protokolu. Kroz predavanje pokazat će se kako je Undabot Backend tim prilagodio službeni Symfony OAuth2 library za podršku prilagođenim claimovima u tokenima i prikazati kako izgleda proces upravljanja podacima koji žive samo u tokenima.

Ovo će predavanje održati Ivana Skelić, Backend developerica s povremenim izletima u Business Analytics u Undabotu. Sve izazove lako rješava uz hladnu kavu s puno šećera, a njena bogata karijera gotovo uvijek je bila vezana uz Symfony stoga se voli nazvati Symfony developericom.

Drugo predavanje održat će Ivan Penović, Head of Web Engineering i Team Lead Backend tima u Undabotu. S više od 10 godina iskustva, Ivan je osoba s kojom će se svi vrlo rado konzultirati u Undabotu, a i šire. Fokusiran je na razvoj APIja s PHPom. Veliki je fan Symfonyja i voli DDD pristup kada razvija aplikacije, ali je uvijek otvoren za nove tehnologije i dizajnerske principe.

Ivan će podijeliti svoje iskustvo na temu JSON:API library – s naglaskom na skalabilnost i usability.

Iz Undabota poručuju kako uskoro planiraju još sličnih meetupa, pa pozivaju sve da prate društvene mreže Undabota, kako bi na vrijeme saznali sve novosti. Link za prijavu na nadolazeći PHP MeetUp je, još jednom, ovdje.