VIDEO: Keynote Bojana Ždrnje s .debuga 2023

Donosimo vam jedno od tri najbolje ocijenjena predavanja s ovogodišnjeg .debuga – keynote predvanje najvećeg regionalnog stručnjaka za računalnu sigurnost, Bojana Ždrnje: From Zero To Hero – Kako postati etički haker?

Pogledali ste Hakere, Wargames i Matrix, i uvjereni ste da je svijet sigurnosti vaša budućnost? Hakiranje u pravom svijetu, na žalost, nije niti blizu onom holivudskom i uključuje puno učenja, pokušaja i promašaja, ali osjećaj kada nešto hacknete svakako jest holivudski, pogotovo ako ste to napravili s dozvolom i nema straha da će vam policija zakucati na vrata. Bojan Ždrnja nas je na ovogodišnjem .debugu uveo u svijet etičkih hakera – najvećih IT f**kera, te nam je pokazao što trebate napraviti ako se odlučite za ovaj životni poziv. U nastavku je video cijelog predavanja…
Bojan je dugogodišnji autor stručnih članaka iz područja računalne sigurnosti u Bugu i Mreži, a danas i CTO i voditelj penetracijskog testiranja u tvrtki Infigo IS, globalno prepoznatoj kao jednoj od vodećih europskih sigurnosnih IT kompanija.

Hakiranjem aplikacija se počeo baviti 1999. godine, sakupivši gotovo četvrt stoljeća iskustva s informacijskom sigurnošću, te je certificirani SANS instruktor i koautor čuvenog seminara za penetracijsko testiranje i etičko hakiranje web aplikacija, SEC542. SANS Institute je vodeća svjetska organizacija za cybersecurity treninge, certificiranje i istraživanje.