Za dva tjedna u Zadru se održava Infobip Shift konferencija

Najistaknutiji developeri iz svih dijelova svijeta okupit će se na desetom izdanju Shift konferencije koja će biti organizirana hibridno. Posjetitelji će je moći pratiti uživo ili online putem interaktivne aplikacije

Deseto izdanje developerske konferencije Infobip Shift održat će se 7. i 8. rujna u Zadru. Infobip Shift će i ove godine okupiti developere, predstavnike IT sektora i najvećih globalnih tehnoloških kompanija te osnivače preko 200 startupova koji će dobiti priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta.

Osiguran je nastup 60 govornika koji oblikuju tehnološku industriju, a među vodećima su predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea.

Već sada imamo prodanih preko 1400 ulaznica za ovogodišnju konferenciju, što je više u usporedbi s brojkom posjetitelja iz nama rekordne 2019. godine. No, interes raste kako se konferencija bliži, svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja. Najviše interesa dolazi iz Hrvatske i regije, a sada kao dio Infobipa, koji nam je dao globalni okvir, na Infobip Shift se prijavljuju i developeri i predstavnici tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike. Osigurali smo govornike iz nekih od najjačih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft, ali i bitnih kompanija na developerskoj sceni kao što su Netlify, Synk, MongoDB i naravno Infobip“, izjavio je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije.

Shift je u posljednjih deset godina napravio značajan doprinos u ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT središta. U 30 različitih događaja organizatori su okupili više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Ove je godine započelo novo poglavlje konferencije koja, sada kao dio Infobipa, za cilj ima pozicionirati se kao najjača developerska konferencija u Europi, s ambicijom širenja i na druga tržišta.

Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe“, izjavio je Ivan Burazin, član Uprave Infobipa.

Infobip Shift će biti organiziran hibridno, što znači da će se moći pratiti uživo na licu mjesta i online, a svi koji će konferenciju pratiti online moći će sudjelovati interaktivno zahvaljujući Infobip Shift aplikaciji pomoću koje će svi posjetitelji, i oni u Zadru i oni diljem regije i svijeta, moći međusobno komunicirati.