Addiko Virtualna poslovnica – digitalna evolucija bankarstva

Bankarstvo praktički više od 100 godina posluje na isti način, ali isto tako zadnjih godina prolazi kroz iznimno transformativno razdoblje – više se promijenilo u posljednjih 10 nego u prethodnih 100 godina, tako da se danas zapravo “živi” paradoks promjene. Promjene koja nikad ranije nije bila ovako intenzivna, a opet pitanja je hoće li više ikad biti ovako “spora”.  Nepobitna je činjenica da živimo u digitalnom svijetu koji eksponencijalno raste i u kojem je nužno kontinuirano se razvijati. Nema više statusa quo, već samo perpetum movens.

Danas više nije bitno koliko je organizacija velika ili mala, već koliko je agilna, brza, inovativna, koliko brzo može pružiti adekvatno rješenje na nove preferencije i veća očekivanja korisnika, koliko je svjesna potrebe za promjenom i digitalizacijom. To vrijedi za sve industrije, a pogotovo za bankarstvo koje je suočeno s pojavom novih igrača i novih regulatornih zahtjeva, ali prvenstveno potrebnom pružanja besprijekornog korisničkog iskustva, jer danas više nego ikad prije živimo u vremenu “ekonomije doživljaja”, gdje su jednostavnost, praktičnost, brzina i dostupnost minimalni preduvjeti konkurentnih organizacija.

Pitanje više nije treba li se digitalizirati ili je prihvatljivo nastaviti poslovati po staroj prokušanoj formuli. Digitalizacija, tj. temeljita digitalna transformacija uopće nije opcija – ona je nužnost i preduvjet opstanka. Stav “preveliki da bi propali” ne vrijedi. Promjene dolaze i nema “ako”, nema “ili”, nema “možda”…, a oni koji ne pronađu način kako (p)ostati relevantni te kreirati dodatnu vrijednost za svoje klijente brzo će se naći u problemima.

Addiko Virtualna poslovnica

Relja Marković

Digitalna strategija je sastavni dio korporativne strategije Addiko banke i zaslužna je za poslovne uspjehe banke tijekom proteklih godina, a najbolji primjer bankarstva budućnosti je jedinstvena Addiko Virtualna poslovnica – prva u potpunosti digitalna poslovnica u Hrvatskoj koja klijentima svih banaka omogućava u potpunosti digitalan kreditni proces, od zahtjeva do odobrenja, te online proces otvorenja tekućeg računa.

Konkretno, to znači da i ako niste klijent Addiko banke iz udobnosti svog doma, bez i jednog odlaska u poslovnicu možete zatražiti i dobiti kredit.

Da ste nekome prije samo par godina rekli kako će im krediti biti odobravani za 30 minuta samo temeljem osobne iskaznice i to bez ogromne dokumentacije, da će moći plaćati chatom, ili da će kredit dizati u virtualnoj poslovnici pitali bi vas o kojoj zemlji je riječ. Addiko banka je sve to omogućila u Hrvatskoj.

To je digitalna transformacija na djelu i ne namjeravamo stati na ovome, a The Bankerovu nagradu na najbolju banku u Hrvatskoj smatramo poticajem da budemo još bolji – poručuje Relja Marković, izvršni direktor Digitalne transformacije i razvoja aplikacija Addiko Grupe.


Više o svemu saznajte na .debug konferenciji 12. i 13. prosinca 2019.