Ars Futura rebrandingom predstavlja svoj zaokret

Početkom ove godine, jedna od naših najpoznatijih IT agencija Ars Futura proslavila je svoju prvu “okruglu” godišnjicu. Tim povodom napravljen je veliki rebranding i zaokret u dizajnu kojeg potpisuje zagrebački Studio Size. Inspirirani retro futurističkom estetikom i zlatnim dobom science fictiona, nastao je novi brending koji sjajno asocira jedno od njihovih polja djelovanja – gaming, a novim sloganom “Future starts today” poslali su jasnu poruku da su spremni i uzbuđeni na sve što im budućnost nosi, kao i na trag koji su ostavili u zadnjih 10 godina uspješnog poslovanja.

Ova IT kompanija, koja slovi i za jednog od Najposlodavaca u Hrvatskoj, tim je od skoro 60 ljudi koji rade na projektima za razne industrije. Tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića još je 2020. godine započela suradnju sa Sizeom, pa su sudjelovali u cijelom procesu stvaranja novog brandinga – od inspiracija i ideja pa sve do finalnog dizajna i rezultata s kojim su svi skupa bili zadovoljni.

“Prvih 10 godina Ars Future nas je dovelo od 2 do 60 zaposlenika, i to smo odlučili obilježiti novim vizualnim identitetom. Kroz taj period je Ars Futura izrasla u puno ozbiljniju i iskusniju firmu, ali nam je bilo bitno zadržati toplinu i humanost koju gajimo kroz kulturu firme”, objasnio je Ivan Božić, suosnivač tvrtke kojoj su glavni projekt custom mobilna i web rješenja, pri čemu pružaju kompletnu uslugu, od dizajna i proizvodnje pa sve do održavanja kompleksnih sustava.

“Ars Futura ima novi vizualni identitet, ali naša predanost kvaliteti i strast prema razvoju digitalnih proizvoda ostaje ista. U novom ruhu ćemo kroz sljedećih 10 godina graditi nova partnerstva s klijentima, učvrstiti stara i predstaviti par svojih proizvoda”, zaključuje Nikola Jakić.

Ivan Božić i Nikola Jakić

I iako kroz godine bilježe stabilan rast, naglim zapošljavanjem ne žele gubiti kulturu koju su izgradili u firmi, jer im je cilj graditi iznimna prilagođena rješenja u suradnji sa sjajnim kolegama, idejama i tvrtkama. Upravo je u tome tajna njihove uspješne desetogodišnje povijesti iako oni najbolje znaju i što je budućnost, točnije umjetnost budućnosti (ars futura).