CROZ AI – nova tvrtka specijalizirana za primjenu umjetne inteligencije

CROZ je osnovao tvrtku kćer “CROZ AI” koja će se baviti primjenom umjetne inteligencije u poslovnim informatičkim sustavima.

CROZ AI će poslovati kao zaseban brend unutar CROZ-ovog portfelja, a nudit će primjenu i integraciju umjetne inteligencije u velikim poslovnim informatičkim sustavima. Njihova ponuda usluga uključuje:

  • unaprjeđenje postojećih poslovnih sustava primjenom AI tehnologije,
  • korištenje inteligentnih AI algoritama u operativi (AIOps),
  • primjena strojnog učenja u razvoju softvera (Machine Learning Operations).

CROZ je tvrtka specijalizirana za velike poslovne sustave. Nakon višegodišnjeg eksperimentiranja u primjeni umjetne inteligencije u analizi prirodnih jezika, klasifikaciji dokumenata te nekoliko projekata u suradnji sa zagrebačkim FER-om, došlo je vrijeme za snažniju i širu primjenu u praksi. Vjerujući kako je ovo vrlo bitan trenutak u razvoju informatičke tehnologije, CROZ je odlučio osnovati tvrtku kćer specijaliziranu za ovo područje.

“Primjena umjetne inteligencije sigurno će dovesti do mnogih promjena, a mi u CROZ-u na svaku promjenu gledamo kao na priliku za napredak kako bismo informatičku tehnologiju iskoristili za bolje i pametnije poslovanje. Rješavamo kompleksne poslovne probleme svojih korisnika i specijalizirani smo za poslovno kritične informatičke sustave. CROZ-ovci razvijaju softver po mjeri, savjetuju korisnike kako poslovanje preseliti u cloud ili prilagoditi DevOps i agilnim praksama te kako učinkovito prikupljati i obrađivati velike količine podataka”, poručili su ovom prigodom.