CROZ razvija informatičko rješenje za društveno korisne projekte

CROZ je raspisao natječaj za udruge i neprofitne organizacije kojima je potrebno informatičko rješenje za unaprjeđenje rada i/ili poboljšanje usluga korisnicima. Informatičko rješenje bit će razvijeno u sklopu Ljetnog akceleratora, CROZ-ovih studentskih praksi. Odabrana udruga dobit će pametno osmišljeno rješenje koje će joj pomoći u društveno korisnom radu. Prijave na natječaj vrše se putem online obrasca, a rok za prijavu je 27. veljače 2022. do 23:59.

U suradnji s odabranom udrugom, od sredine srpnja do kraja rujna 2022. godine, CROZ će razviti programsko rješenje po mjeri korisnika primjenjujući agilnu metodologiju. CROZ-ovi stručnjaci vodit će cijeli proces razvoja softvera dok se od udruge očekuje aktivno sudjelovanje na projektu, pogotovo u definiranju poslovnih procesa i potreba, te redovito davanje feedbacka. Natječaj je namijenjen neprofitnim organizacijama koje rade u Republici Hrvatskoj i aktivne su u društvenom djelovanju.

Prednost imaju organizacije čiji su korisnici djeca, mladi, osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, no dobrodošle su i inicijative koje imaju ideju kako naše društvo učiniti boljim, pomoći nekoj od ugroženih društvenih skupina, promicati kulturu i umjetnost ili unaprijediti obrazovanje. Odabrana udruga dobit će pametno osmišljeno programsko rješenje koje će im pomoći u radu i olakšati komunikaciju između njih i korisnika njihovih usluga.

Ljetni akcelerator je program studentskih praksi na kojem studenti u timovima pod budnim okom iskusnih mentora bruse znanja i vještine razvijajući programska rješenja.

Od 2017. do danas, kroz Ljetni je akcelerator prošlo 195 studenata koji su radili na 44 projekta, a neki su nakon prakse ostali i raditi u CROZ-u.

“Na prošlogodišnjem Ljetnom akceleratoru uspješno smo ostvarili suradnje i razvili aplikacije za udruge RODA – RODitelji u Akciji, Mali Zmaj te za projekt ICT-AAC (Kompetencijska mreža zasnovana na IKT tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama) pa smo odlučili nastaviti s društveno odgovornom dimenzijom Ljetnog akceleratora i ove godine”, poručili su iz CROZ-a.