Deseta godišnjica poslovanja hrvatske IT agencije Ars Futura

S radom je počela 2013. godine sa samo dvoje zaposlenika, kao tvrtka specijalizirana za mobilne aplikacije, dizajn i web. Deset godina kasnije, ova IT kompanija koja slovi i za jednog od Najposlodavaca u Hrvatskoj, slavi prvu okruglu obljetnicu, a njihov tim od skoro 60 ljudi radi na projektima za razne industrije – od esporta do zdravstva. Ars Futura, tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića, u svojih je 10 godina poslovanja rasla, razvijala se i postepeno osvajala svijet.

Glavni projekti tvrtke Ars Futura su custom mobilna i web rješenja, pri čemu pružaju kompletnu uslugu, od dizajna i proizvodnje pa sve do održavanja. Zahvaljujući uspješnom plasmanu svojih usluga u inozemstvo, tvrtka je uspjela narasti u toj mjeri da joj je Deloitte 2018. dao veliko priznanje – kao desetoj najbrže rastućoj tehnološkoj tvrtki u Srednjoj Europi. Oni se ipak ne bi nazvali tvrtkom već “suputnikom” svojih poslovnih partnera, kolega i zaposlenika.

„Za nas, rad u Ars Futuri nije samo ‘posao’. To je dugoročna suradnja s klijentima na projektima koji se neprestano razvijaju. Ti projekti naša su strast, naš fokus, i uvijek se pitamo kako ih možemo unaprijediti. Volimo reći da radimo prvenstveno za proizvod, a tek onda za klijenta – jer vjerujemo da kada proizvod uspije, uspjeh slijedi i za same klijente.“, objašnjava suosnivač Nikola Jakić.

Ivan Božić, Nikola Jakić

Od samih početaka svojeg poslovanja, znali su kakvo okruženje žele stvoriti – radno mjesto koje je opušteno i na kojem svi zaposlenici žele provesti svoje vrijeme. Bitno im je da zaposlenici budu aktivni, uključeni u proizvod na kojem rade i klijente dovedu do rješenja s kojim su zadovoljni koliko i oni, ali da ne ulaze u kulturu pretjerane zaokupljenosti poslom i stalnog prekovremenog rada, jer im je zadovoljstvo tima na prvom mjestu. Tu njihovu „energiju“ prepoznale su brojne hrvatske tvrtke, ali i velike svjetske korporacije poput Activision Blizzarda i Belonga – najpoznatijih imena u esports svijetu, bio-tech kompanije Elemental Machines, popularne američke aplikacije Cobu, a i svima poznato sveučilište Harvard.

„Ako nam je projekt zanimljiv, ako u njemu vidimo potencijal i prostor za suradnju i osjetimo da ćemo moći kvalitetno surađivati, sve drugo je manje bitno“, objašnjava Ivan Božić njihovu poslovnu politiku.

Ekipu Ars Future moći ćete upoznati i sljedećega tjedna na .debugu, a u nastavku donosimo najavu njihovog nastupa.