Digitalno osiguranje LAQO od sada je moguće platiti i kriptovalutama

Croatijin LAQO prvo je osiguranje u Hrvatskoj koje uvodi plaćanje kriptovalutama, zahvaljujući suradnji s fintech kompanijom Electrocoin. Za plaćanje će se moći koristiti čak 13 različitih kriptovaluta

Croatijin LAQO uveo je plaćanje kriptovalutama na svojem webshopu, čime postaje prvo osiguranje u Hrvatskoj koje omogućuje takvu vrstu plaćanja. Vlasnici kriptovaluta tako na LAQO web stranici mogu kupiti Obvezno i Kasko auto osiguranje, potpuno digitalno, na jednostavan, brz i pametan način.

Ova inovacija uvedena je u suradnji s poznatom domaćom fintech kompanijom Electrocoin, a plaćanje kriptovalutama odvija se kroz njihov elektronički platni servis PayCek koji jamči sigurnost kupcima.

Od bitcoina do dogecoina

Na LAQO webshopu moći će se koristiti 13 različitih kriptovaluta: bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), ripple (XRP), EOS, stellar lumen (XLM), DAI, tether (USDT), USDC, binance USD (busd), solana (SOL), dogecoin (DOGE) i litecoin (LTC).

“LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovalutama čime smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalni osigurateljni brand kontinuirano uvodimo inovacije kojima brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i potičemo val inovativnosti na cijelom tržištu, a uskoro pripremamo još novosti”, poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Opcija plaćanja kriptovalutama može se odabrati pri završetku kupovine osiguranja, gdje je ponuđena lista dostupnih kriptovaluta. Prilikom odabira opcije plaćanja kriptovalutama i prihvaćanja uvjeta, prikazuje se iznos u kunskoj protuvrijednosti gdje je potrebno upisati svoj email i odabrati željenu kriptovalutu. Nakon odabira kriptovalute, kupac može skenirati QR kod sa svojim kripto walletom (novčanikom), a nakon izvršenja plaćanja na email će mu stići potvrda.