GlobalLogic preuzeo Fortech, rumunjsku tvrtku za digitalni inženjering

Akvizicija osnažuje prisutnost GlobalLogica u Europi, omogućavajući pristup velikom broju talenata u Rumunjskoj i bazi blue-chip klijenata

GlobalLogic Inc., član Hitachi grupe i lider u digitalnom inženjeringu, objavio je da je potpisao konačni sporazum o preuzimanju Fortecha, vodeće tvrtke za usluge softverskog inženjeringa sa sjedištem u Rumunjskoj. S glavnim uredom u Cluj-Napoci, Fortech pruža snažnu tehničku ekspertizu stotinama klijenata i više od 1000 digitalnih projekata tijekom gotovo dva desetljeća rada, što je rekord koji je tvrtku u konačnici pozicionirao kao jednu od najvećih vodećih rumunjskih neovisnih tvrtki za digitalni inženjering.

S više od 1100 zaposlenika, Fortech posluje u četiri grada u Rumunjskoj te pruža usluge vrhunskim klijentima u brojnim industrijama. Ova postignuća i sposobnosti pomoći će GlobalLogicu da dodatno proširi svoju bazu korisnika i talenata, budući da ima za cilj odgovoriti na snažnu globalnu potražnju za digitalnom transformacijom (DX). Uz to će Fortechovi iskusni čelnici donijeti dragocjeno tehničko iskustvo i iskustvo u domeni zajedno sa razvijenim odnosima s uglednim klijentima na europskim tržištima.

“Fortech je vodeća tvrtka s dokazanim iskustvom i specijalizacijom u tehnologiji koja je potrebna za digitalnu evoluciju,” izjavio je Nitesh Banga, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor GlobalLogica. “Ova će akvizicija dodatno osnažiti prisutnost GlobalLogica u Europi i ubrzati naš pristup brojnim tehničkim talentima u Rumunjskoj; naoružat će Fortech resursima i snažnom potporom GlobalLogica i Hitachija. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Fortechu i njegovim talentiranim ljudima u obitelj GlobalLogic.”

Osnovan 2003., Fortech pruža usluge digitalnog inženjeringa cijelog spektra uključujući projektiranje arhitekture, razvoj softvera, DevOps, osiguranje kvalitete i analizu podataka. Tvrtka uspješno projektira, izrađuje i održava proizvode za klijente u brojnim industrijama sa specijalizacijom fokusiranom na Cloud, IOT i SaaS. Fortech ima veliko iskustvo u šest ključnih vertikala visokog rasta: automobilska industrija, bankarstvo-financije, zdravstvo, proizvodnja, profesionalne usluge i tehnologija-mediji-telekomunikacije. Fortechova pokrivenost ključnih industrija i tehnologija savršeno odgovara GlobalLogicu. Uspjesi Fortecha doveli su do toga da bude prepoznat kao jedna od Najbolje upravljanih tvrtki u Rumunjskoj 2022.  u prvom izdanju Deloitteovog rumunjskog programa.

“Ponosni smo na naše nasljeđe čiji je temelj pomaganje tvrtkama ostvariti snagu transformativnih digitalnih rješenja”, rekao je Calin Vaduva, glavni izvršni direktor Fortecha. “Udruživanje snaga s GlobalLogicom, uz potporu Hitachija, povećava naš doseg na potpuno novu razinu. Osim toga, veliko je zadovoljstvo pronaći partnera koji dijeli naše kulturne vrijednosti s jakim naglaskom na ljude, korisnike i društvenu korist.”

Investicija GlobalLogica u Fortech dio je višegodišnje strategije osmišljene za širenje prisutnosti u Europi uz istovremeno omogućavanje boljeg pružanja usluga korisnicima diljem svijeta iz perspektive isporuke. Ova će akvizicija dodatno omogućiti GlobalLogicu da poveća snagu Hitachija u informacijskoj tehnologiji (IT), operativnoj tehnologiji (OT) i proizvodima te ubrza njegov rast pomažući širenje poslovanja Lumade.