GlobalLogic preuzeo Mobiveil, tvrtku specijaliziranu za embedded inženjering

Cilj akvizicije je poboljšanje mogućnosti embedded softverskog inženjeringa unutar GlobalLogic portfelja

GlobalLogic, kompanija članica Hitachi grupe, objavila je da je sklopila konačni ugovor o kupnji Mobiveila, specijalizirane tvrtke za usluge embedded inženjeringa sa sjedištem u SAD-u. Akvizicija će proširiti postojeće mogućnosti GlobalLogica u embedded softveru koji je neophodan za nove digitalne proizvode i usluge u ključnim industrijama uključujući poluvodičku, automobilsku, medijsku, medicinsku i visoku tehnologiju. Akvizicija također donosi izvanredne odnose s klijentima i daje GlobalLogicu neposredan pristup značajnom broju kvalificiranih talenata relevantnih za industriju.

GlobalLogic će imati koristi od Mobiveilovih embedded inženjerskih centara izvrsnosti (CoE) koji se nalaze na pet lokacija diljem SAD-a i Indije. Ovi centri nadopunit će GlobalLogicove postojeće centre u srednjoj i istočnoj Europi. Kompetencije Mobiveila poboljšat će mogućnosti GlobalLogica preko embedded softvera, hardvera i ASIC tehnologija.

“Ovo je nevjerojatna prilika za spajanje dvije inovativne tvrtke s vrlo iskusnim i talentiranim stručnjacima koji opslužuju mnoge od vrhunskih svjetskih brandova”, rekao je Nitesh Banga, glavni izvršni direktor GlobalLogica. “Ovaj strateški potez naglašava našu predanost ispunjavanju rastućih zahtjeva klijenata i njegovanju visokokvalificiranih talenata. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Mobiveilu u obitelj GlobalLogic i veselimo se zajedničkom kreiranju sljedećeg poglavlja u industriji”.

“Naše putovanje s GlobalLogic počelo je kao suradnja, a sada se razvija u integraciju koja će našim klijentima donijeti ogromnu vrijednost”, rekao je Ravi Thummarkudy, CEO, Mobiveil. “Sretni smo što smo udružili snage s GlobalLogic, vrlo cijenjenim imenom u digitalnom inženjerstvu i članicom Grupe Hitachi. Ova akvizicija nudi Mobiveilu priliku da postane dio jedinstvene kulture GlobalLogica i da proširi svoje sposobnosti i surađuje na novim, inovativnim projektima. Radujemo se što ćemo iskoristiti ovo partnerstvo za isporuku vrhunskih rješenja i podići utjecaj naše industrije.”

Trojica suosnivača Mobiveila, Ravi Thummarukudy, Gopa Periyadan i Srinivasan Duraiswamy pridružit će se GlobalLogic Leadership timu.