GlobalLogic preuzima irsku softversku kompaniju Sidero

Akvizija dodatno proširuje inženjerske resurse GlobalLogica kao i mogućnosti razvoja softvera u oblaku

GlobalLogic, tvrtka Hitachi Grupe i vodeća tvrtka u digitalnom inženjeringu, objavila je da je sklopila konačni ugovor o preuzimanju Sidero Ltd.. Sidero je tvrtka za softverske usluge i razvoj softvera u oblaku sa sjedištem u Irskoj koja ima dubinsku tehnološku specijalizaciju u području komunikacija.  Ovo je strateška akvizicija s ciljem jačanja GlobalLogic usluga te širenja prisutnosti u Europi, posebice u Irskoj. Ujedno predstavlja snažan katalizator rasta u dinamičnom sektoru komunikacijske tehnologije.

Organizacije u komunikacijskoj industriji i dalje uzrokuju najviše disrupcija na tržištu kada je riječ o digitalnoj transformaciji. Iskustvo tvrtke Sidero u tehnologijama kao što su Radio Access Networks (RAN), Self-Optimizing Networks (SON), Cloud i Agile razvojne prakse jasna su dopuna GlobalLogic portfelju usluga. Talentirani dizajnerski i inženjerski timovi Sidera sa sjedištem u Athloneu, Republika Irska (RoI) i Newryju (UK), olakšavaju stvaranje inovativnih rješenja koja izravno donose korist sadašnjim i budućim klijentima GlobalLogica.

Nitesh Banga i Carmel Owens

“Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu talentiranom Sidero timu u GlobalLogic obitelj”, rekao je Nitesh Banga, predsjednik i izvršni direktor GlobalLogica. “Naši duboki korijeni u komunikacijama i tehnologiji savršeno se uklapaju u stručnost i kompetencije od Sidera. Zajedničkim snagama, donijet ćemo ogromnu vrijednost našim klijentima i dodatno utvrditi svoju prisutnost u ovim vrlo dinamičnim vertikalama”.

“GlobalLogic je odavno poznat po digitalnom inženjeringu, jedinstvenoj i raznolikoj kulturi zaposlenika, kao i oduševljenoj zajednici klijenata”, rekao je Carmel Owens izvršni direktor Sidera. “Sretni smo zbog sinergije koju su stvorile naše organizacije i veselimo se pružanju diferenciranih mogućnosti i poboljšanih vrijednosti našim klijentima diljem svijeta”.

Uvjeti transakcije nisu objavljeni. Prema sporazumu, Sidero će nastaviti poslovati sa svojim postojećim vodstvom i osobljem kao podružnica u potpunom vlasništvu GlobalLogica. Transakcija podliježe uobičajenom regulatornom odobrenju i očekuje se da će biti zatvorena u drugoj polovici kalendarske 2023. godine.