GlobalLogic otvara nove digitalne inženjerske centre u Španjolskoj

Tvrtka se širi u jugozapadnu Europu oslanjajući se na španjolske inicijative za digitalnu transformaciju

GlobalLogic Inc., tvrtka iz grupe Hitachi i lider u digitalnom inženjeringu, objavila je planove za otvaranje novih inženjerskih centara diljem Španjolske. Planove je najavio Nitesh Banga, predsjednik i glavni izvršni direktor GlobalLogica tijekom sastanka sa španjolskim premijerom Pedrom Sánchezom.

GlobalLogic je specijaliziran za digitalni inženjering: kako bi zadovoljio potrebe klijenata za usluge transformacije, kombinira iskustveni dizajn, softverski inženjering i podatkovni inženjering. Španjolski centri će biti prve lokacije GlobalLogica u jugozapadnoj Europi, uz više od 20 postojećih lokacija u EMEA regiji u ostalih devet zemalja. Centri će biti zaduženi za pružanje usluga digitalnog inženjeringa vođenog dizajnom, klijentima širom svijeta i iz Španjolske kroz on site i off site modele podrške, zavisno o lokaciji i potrebama korisnika.

Kako bi zadovoljio snažnu potražnju za digitalnim inženjeringom i transformacijom, GlobalLogic je postojano širio svoju prisutnost uvođenjem novih centara i akvizicijom jakih digitalnih inženjerskih tvrtki u strateškim središtima diljem svijeta. Španjolska se pokazala kao ključna lokacija za GlobalLogic. Poticaj je opredjeljenje Vlade prema digitalnoj transformaciji gospodarstva koja je opisana u programu Digital Spain 2026 (España Digital) i aktualnim programima za privlačenje investicija tehnoloških tvrtki u zemlju. Prisutnost u Španjolskoj daje GlobalLogicu pristup izvrsnim talentima za softversko inženjerstvo u toj zemlji. Također omogućuje i prijenos jedinstvenih mogućnosti digitalnog inženjeringa, najbolje prakse i stručnosti u industriji, vrhunskim španjolskim brendovima koji traže iskusne partnere za vlastite procese digitalne transformacije.

“Španjolska se zalaže za uključivu i humanističku digitalizaciju koja se oslanja na javno-privatna partnerstva. Investicijski projekti ovih razmjera ključni su za ubrzanje digitalne transformacije”, rekao je španjolski premijer.

GlobalLogic je registriran u Španjolskoj 2022. godine. Strategija širenja tvrtke uključuje organski rast i aktivno traženje prilika za rast kroz akvizicije unutar zemlje. Za svoje operacije u Španjolskoj, GlobalLogic razmatra nekoliko gradova uključujući Valenciju i Malagu za pokretanje 2023., a Madrid i Tarragon dugoročno. S namjerom okupljanja snažnog tehnološkog tima, tvrtka će nastojati zaposliti softverske arhitekte i inženjere, dizajnere, podatkovne znanstvenike i druge visokokvalificirane stručnjake. GlobalLogic predviđa zapošljavanje 2500 do 3000 stručnjaka tijekom sljedeće 3 godine kroz lokalno zapošljavanje i potencijalne akvizicije.

“Oduševljeni smo što možemo proširiti svoje poslovanje na Španjolsku”, rekao je Nitesh Banga, predsjednik i glavni izvršni direktor GlobalLogica. “Sjajno je što ćemo moći pustiti korijene u zemlji koja javno prihvaća digitalnu transformaciju te iskoristiti talentirane pojedince u Španjolskoj u postizanju zajedničkih ciljeva. Osim toga, zahvalni smo na toploj dobrodošlici i velikoj potpori Vlade premijera Pedra Sáncheza tijekom cijelog procesa. Predviđam velike stvari koje će proizaći iz naših investicija ovdje.”

GlobalLogic je tvrtka Hitachi grupe i pridružit će se drugim Hitachi tvrtkama koje su prisutne u Španjolskoj, uz ostale uključujući Hitachi Ltd., Hitachi Energy i Hitachi Vantara.