Hitachi i Google Cloud objavljuju strateško partnerstvo za GenAI

Hitachi, vlasnik GlobalLogica, i Google Cloud najavili su višegodišnje partnerstvo za ubrzanje poslovnih inovacija i produktivnosti uz GenAI. Hitachi će koristiti modele Gemini i Vertex AI kako bi pomogao kompanijama poboljšati poslovne rezultate

Hitachi, Ltd., vlasnik GlobalLogica, i Google Cloud najavili su višegodišnje partnerstvo za ubrzanje poslovnih inovacija i produktivnosti s generativnom umjetnom inteligencijom. Hitachi će osnovati novu poslovnu jedinicu usmjerenu na pomoć tvrtkama u rješavanju industrijskih izazova s Gemini modelima, Vertex AI i drugim tehnologijama u oblaku, a također će usvojiti Google Cloud AI za poboljšanje vlastitih proizvoda i usluga. Kroz partnerstvo, Hitachi će dodatno ubrzati rast Lumade, svoje temeljne digitalne tvrtke, te će unaprijediti operativnu učinkovitost Hitachi grupe.

Pod vodstvom GlobalLogica, lidera u digitalnom inženjeringu i podružnice Hitachi Grupe, tvrtke će uspostaviti Hitachi Google Cloud Business Unit i Google Cloud Center of Excellence (CoE) kako bi brzo proširile Google Cloud tehnologiju na nove i postojeće poslovne korisnike. Osim toga, Hitachi će surađivati s Google Cloudom kako bi u svoj GenAI Professional program obuke uvrstio obuku o Google Cloudovom GenAI-u. Program će produbiti stručnost i upravljane usluge dostupne putem ovih poslovnih jedinica, što će osigurati velikim organizacijama pristup resursima potrebnim za temeljito poboljšanje načina na koji rade s umjetnom inteligencijom.

Dodatna područja fokusa partnerstva uključivat će:

  • Nova GenAI rješenja za modernizaciju softvera i usluge korisnicima: Hitachi će koristiti modele Gemini za izgradnju rješenja koja pomažu tvrtkama učinkovito modernizirati naslijeđene softverske sustave, a koristit će i AI Google Cloud Contact Center za pružanje učinkovitijeg i preciznijeg iskustva korisničke službe. Na primjer, koristeći uslugu Google Cloud asistenta, predstavnici korisničke službe mogu dobiti pomoć u stvarnom vremenu i prijedlozima za rješavanje problema kako bi bili produktivniji i pružili bolju uslugu. Nova rješenja bit će kompatibilna s arhitekturom Platform of Platforms  tvrtke GlobalLogic, koja je dizajnirana kako bi odgovorila na potrebe tvrtki koje ubrzano rade na digitalnoj transformaciji
  • Omogućavanje sigurnih GenAI rješenja za lokalna okruženja i okruženja u oblaku: Hitachijeva nova rješenja podržat će korisnike koji rade lokalno i u oblaku, omogućavajući tvrtkama modernizirati operacije uz zadržavanje postojećih IT okruženja. Rješenja će također biti kompatibilna s Virtual Storage Platform One, tako da korisnici mogu graditi GenAI aplikacije koristeći podatke pohranjene na Hitachi Vantara hibridnoj platformi u oblaku.
  • Zajedničke inicijative za izlazak na tržište: Hitachi i Google Cloud bolje će uskladiti svoje prodajne, marketinške i inženjerske timove kako bi osigurali da klijenti u svim industrijama imaju pristup potrebnim resursima za optimalnu implementaciju i upravljanje GenAI projektima putem Hitachi Google Cloud poslovne jedinice i Google Cloud CoE. To će uključivati GenAI profesionalce koje Hitachi obučava na Google Cloud tehnologiji.
  • Ojačati razvoj talenata za GenAI: Hitachijevi GenAI stručnjaci igraju ključnu ulogu u podržavanju transformacije kupaca pomoću umjetne inteligencije, a Hitachi će obučiti više od 50.000 GenAI stručnjaka kroz svoj globalni program obuke. Kao dio programa, Hitachi će uključiti obuku o Google Cloudu

GlobalLogic i Google Cloud surađuju više od 15 godina i pomogli su osnažiti brojne tvrtke rješenjima koja učinkovito i uz skaliranje postižu njihove poslovne ciljeve.

Kroz ovo partnerstvo, Hitachi će iskoristiti mogućnosti umjetne inteligencije Google Clouda za poboljšanje i povećanje produktivnosti zaposlenika i ubrzanje inovacija. Proširujući mogućnosti naših programera i jedinica za uspjeh kupaca s Google Cloud GenAI rješenjima, kao što su Vertex AI i Gemini modeli, Hitachi će moći bolje služiti potrebama svojih klijenata u različitim industrijama i u složenim domenama kao što su energija, mobilnost, proizvodnja i digitalne usluge,” rekao je Toshiaki Tokunaga, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor u Hitachiju.

Nitesh Banga, CEO, Digital Engineering Business Unit, Hitachi, te predsjednik i CEO, GlobalLogic, dodao je: „Kroz ovaj globalni savez, Hitachi strateški usklađuje svoj pristup tržištu zajedno s Google Cloudom kako bi postigao opipljive rezultate. Uspostavljamo jasne puteve za suradnju, osiguravajući poboljšanu učinkovitost i ubrzanje u isporuci rješenja našim zajedničkim klijentima. Ovo ulaganje u izgradnju naše poslovne jedinice za Google Cloud, osigurat će potrebnu energiju, fokus i kohezivni timski rad koji je neophodan za postizanje željenog bržeg vremena lansiranja proizvoda na tržište, pretvarajući inovacije u brz rast prihoda.”

Za rješavanje složenih poslovnih izazova s generativnom umjetnom inteligencijom, tvrtke trebaju naprednu tehnologiju i tehničku stručnost kako bi je uspješno implementirali u svojim organizacijama,” rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda. “Naše partnerstvo s Hitachijem pružit će korisnicima resurse potrebne za optimalnu izgradnju, implementaciju i upravljanje svakom fazom njihovih generativnih AI projekata.”