Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

Domaća tehnološka kompanija lansirala je novi program unutar svoje zaklade kojem je cilj pomoći izvrsnim učenicima da se posvete akademskim uspjesima

Aktualna školska godina za deset će hrvatskih srednjoškolaca biti jednostavnija i bezbrižnija, i to zahvaljujući Infinumu. Jedna od najpoznatijih domaćih tech kompanija kroz svoju je zakladu odlučila stipendirati izvrsne učenike slabijeg imovinskog statusa s po 200 eura mjesečno, a kako najavljuju, to je tek početak.

„Ne postoji puno programa stipendija za srednjoškolce u Hrvatskoj, a učenici imaju jako malo ili nimalo mogućnosti pronaći honorarne poslove izvan školskih obaveza. Htjeli smo im pomoći da se osjećaju barem malo ugodnije i bliže svojim vršnjacima i njihovim iskustvima u ovom važnom razdoblju u njihovim životima“, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

Zaklada Infinum Foundation izrasla je iz volonterskih aktivnosti zaposlenika kompanije. Sve je počelo 2016. donacijom harmonike tada 9-godišnjem Stjepanu Magdiću, talentiranom dječaku iz Karlovca. Akcije su se nastavile, pa su tako Crvenim nosovima besplatno napravili web stranicu te opremili Dom za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima. Rastao je broj volontera, ali i sredstava kojima je zaklada raspolagala, pogotovo nakon što je na razini kompanije donesena odluka da svake godine doniraju 1 % profita.

Prošle godine i pravno su postali zaklada, a taj službeni status bio im je važan kako bi na strukturiran način mogli raspodijeliti donacije onima kojima je to zaista najpotrebnije.

S programom stipendija srednjoškolcima započeli su ove godine u siječnju, a svi izabrani stipendisti dobili su sredstva za prva četiri mjeseca školske godine, koja je započela u rujnu.

„Program stipendija tek je u začetku. Cilj nam je nastaviti pružati financijsku podršku učenicima kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje i povećavati broj stipendista svake godine. Želimo pružiti dugoročnu potporu učenicima kojima je to potrebno kako bismo povećali šanse za njihov uspjeh u karijeri i životu“, ističe Marko Knežević, business development manager u Infinumu te jedan od osnivača i volontera u Infinum Fondationu. Dodaje i kako su ih reakcije učenika već sad uvjerile kako su na dobrom putu.

Imate li ideju za donaciju, javite se Infinum Foundationu, koji nastavlja raditi na poboljšanju društva kroz akcije podrške onima kojima je to potrebno.