Infinum uz novo vodstvo ulazi u sljedeću eru poslovanja s ciljem daljnjeg rasta

Nikola Kapraljević postao je novi CEO, zamijenivši Tomislava Cara. Uz reorganizaciju, Infinum je predstavio i osvježeni brend, web stranicu i novu organizacijsku strukturu

Korak prije punoljetnosti, Infinum ulazi u novu fazu poslovanja koju obilježava reorganizacijom, novim vizualnim identitetom te planovima za daljnji razvoj. Nova web stranica i vizualni identitet pripremaju tvrtku za ulazak u novu fazu razvoja nakon 17 uspješnih godina. Promjene su suptilne, ali, kako kažu iz same kompanije, na tragu su Infinumovih vrijednosti: kvaliteta na prvom mjestu, bez suvišnih detalja.

 “U posljednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je ‘odrastao’. Htjeli smo da i brend odražava taj razvoj te fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvaliteta usluge nam je na prvom mjestu te, kao i dosada, nastavljamo postavljati visoke kriterije u industriji”, rekao je Nikola Kapraljević, koji u novoj organizaciji preuzima funkciju CEO-a.

Reorganizacija vodstva

Kapraljević je u Infinum došao kao četvrti zaposlenik, kroz godine je postao jedan od suvlasnika kompanije i COO, a na mjestu CEO-a zamijenit će Tomislava Cara, suosnivača Infinuma, koji postaje Chairman.

Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zamijeniti Kapraljevića u dijelu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi dio preuzet će Filip Vugec koji dolazi na mjesto Chief Delivery Officera.

 “Novi menadžment kompanije, zajedno s novim identitetom i webom, obilježava novu eru, a usklađena je s idejom da Infinum postane jedna od najboljih agencija na svijetu. Trend je da se agencije prodaju većima, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo napraviti jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju na ovim prostorima”, rekao je Tomislav Car.

Kao CEO Productivea, SaaS kompanije koja je nastala iz Infinuma, Car nastavlja razvijati proizvod koji drugim kompanijama pomaže da prate poslovanje i profitabilnost te radi na širenju te kompanije na globalnom tržištu. U Infinumu nastavlja sudjelovati u savjetodavnoj ulozi, a primarni fokus imat će na strateškim inicijativama i investicijama kroz Infinum Ventures.

Vodstvo Infinuma: Tanja Bulbuk Jergović, VP of Human Resources, Ivan Đikić, VP of Engineering, Filip Vugec, Chief Delivery Officer, Bojan Bajić, Head of Marketing, Josip Bišćan, Chief Client Officer, Matej Špoler, Chief Talent Officer, Goran Kovačević, VP of Business Development, Damjan Vujaklija, VP of Special Projects, Nikola Kapraljević, Chief Executive Officer

Prošlu je godinu Infinum završio s prihodom od 150 milijuna kuna, te bilježi rast od 30% u odnosu na 2020., više od očekivanog. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Također, 2021. bila je godina najvećeg širenja pa su tako otvorili urede u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine plan je ostvariti rast od još 25%, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.