Infobip omogućava WhatsApp Business za mobilnog operatera u Rusiji

Infobip, globalna tvrtka za komunikacijske platforme u cloudu i jedan od partnera konferencije .debug, započeo je isporučivati svoje usluge vezane za aplikaciju WhatsApp Business za korisnike jednog od najvećih telekom operatora u Rusiji, Tele2. WhatApp je najzastupljenija svjetska aplikacija za chat sa svojih 1,6 milijarde korisnika u 180 zemalja.

WhatsApp Business proširuje komunikaciju za poslovne potrebe orijentiranu na kupce, odnosno klijente. Preko nje se omogućava personalizirani dijalog i komunikacija, uključuje i razmjenu medijskog sadržaja, odnosno fotografije visoke rezolucije, razmjenu teksta, datoteka i dokumenata.

Korisnička podrška nove generacije

Tele2 Rusija koristit će WhatsApp za korisničku podršku omogućavajući pretplatnicima da dobiju odgovore na sve korisničke upite, od tarifa do usluga operatora. Korisnička podrška Tele2, dostupna preko WhatsAppa, bit će operativna na području Rostova na Donu, a cijeloj Rusiji do kraja ove godine. Korisničku podršku pružaju operateri Centra za kontakt Tele2.

Tele2 također planira unaprijediti dijalog s kupcima poboljšanjem WhatsAppovog chatbota koji pomaže pretplatnicima da provjere na primjer svoj račun, promijene tarifni plan, aktiviraju ili deaktiviraju uslugu ili pronađu najbliži Tele2 ured.

Direktorica Infobipa Euroasia Ruslana Reznikova očekuje daljnje širenje WhatsApp Businessa u Rusiji. Infobip sada ima 65 ureda na šest kontinenata koji nude internetsku platformu za razmjenu poruka te se približava brojci od preko sedam milijardi mobilnih uređaja na kojima se koristi njihova aplikacija u više od 190 zemalja, odnosno na preko 800 telekom mreža.


Više o svemu saznajte na .debug konferenciji 12. i 13. prosinca 2019.