Novom akvizicijom Infobip će pokrivati ukupno 64% mobitela u svijetu i 700 operatera

Nakon američke kompanije OpenMarket i hrvatske Shift franšize, vodnjanska IT kompanija preuzela irski Anam, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge

Infobip je danas objavio akviziciju irske IT kompanije Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge. Akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji asortiman rješenja od kojih će koristi imati i mobilni operateri i krajnji korisnici. Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa, poručeno je.

Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima. Poslovni korisnici obiju kompanija imat će tako na raspolaganju još kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu uključujući neprekidnu stručnu podršku, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj direktnih konekcija prema mobilnim operaterima diljem svijeta.

Infobip i Anam zajedno će moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 posto mobilnih uređaja na svijetu. Poslovni korisnici imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa.

Infobip i Anam dijele iste vrijednosti

“Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unaprjeđenju odnosa s krajnjim korisnicima. Veselim se našim zajedničkim budućim uspjesima”, izjavio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Silvio Kutić, Infobip

Komplementarnost Infobipa i Anama potvrđuje i činjenica da je riječ o višestruko nagrađivanim kompanijama koje su konstantno u najvišem rangu globalnog ROCCO izvještaja u segmentu A2P SMS Firewall usluga i dobitnice su Juniperovih Future Digital Awards nagrada. Infobip i Anam dijele iste vrijednosti i kulturu koja se zasniva na timskom duhu i inovaciji s jakim fokusom podjednako na iskustvo zaposlenika, ali i korisnika.

Podsjetimo, ovo je još jedna u nizu akvizicija vodnjanske kompanije koja je prije nešto manje od mjesec dana objavila i preuzimanje tehnološke konferencije Shift. Infobip je proteklu godinu zaključio sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke Open Market.