Otvoren razvojni ured Rimac Automobila u Zagrebu

Rimac Automobili nastavljaju s rastom broja lokacija na kojima posluju. U Zagrebu, na adresi Savska Opatovina 36 na Jankomiru, krajem 2020. godine otvoren je novi razvojni ured u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4.400 kvadratnih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih proizvođača automobila i vlastite modele tvrtke Rimac Automobili. Projekti uključuju razvoj baterijskih sustava, komponenti elektropogona poput motora, prijenosnika, invertera, upravljačke elektronike, kao i softverskih rješenja, razvoj sustava infotainmenta i sustava autonomne vožnje. Na novoj su lokaciji u prizemlju smještena su i 3 R&D laboratorija.

Zagrebački razvojni ured omogućio je da Rimac timovi budu organizirani po projektima na kojima trenutno rade, a uz vlastite projekte, trenutno je u tijeku više od 10 projekata za niz proizvođača u automobilskoj industriji. Na novoj je lokaciji smještena i velika dvorana za edukacije s kapacitetom za 70 ljudi.

Nakon otvaranja ovog novog ureda u Zagrebu, Rimac Automobili u Hrvatskoj posluju na 6 lokacija od kojih je 4 posvećeno istraživanju i razvoju. Zbog rastućeg broja projekata tim se kontinuirano širi. Danas je u kompaniji zaposleno gotovo tisuću djelatnika, a samo je tijekom prošle godine zaposleno 250 novih zaposlenika. Zapošljavanja su nastavljena i u ovoj godini.

Za rad u novom uredu u Zagrebu Rimac već ima otvorene natječaje, a velika potražnja je za pozicijama Infotainment Software Engineer, Mobile Software Engineers, Frontend Developer, Backend Developer, Embedded Software Engineer, Mechanical Engineer i Test Engineers.

Proizvodnja seli na Jankomir, uskoro predstavljanje kampusa

Iz Rimca najavljuju da se kroz nekoliko mjeseci, radi potrebe za većim prostorom, proizvodnja seli iz Velikog Trgovišća na novu lokaciju na Jankomiru. Nova proizvodna lokacija bit će smještena na prostoru od 25.000 m2.

Javnosti će tijekom travnja biti predstavljen i veliki projekt izgradnje novog kampusa, jednog od najsuvremenijih centara tehnološke i automobilske industrije u Europi. U kampusu će biti smješteno sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametna tvornica visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatni popratni sadržaji.

Otvoren i razvojni ured u Velikoj Britaniji

Uz širenje na nove lokacije u Hrvatskoj u Rimcu je prije nekoliko dana najavljeno i otvaranje novog ureda tvrtke za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji. Rimac tim će u Velikoj Britaniji surađivati s britanskom automobilskom industrijom. Ured je otvoren u Warwick Enterprise Parku, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja ove godine.