Photomath poziva na zadnji Photomath Talks ove godine, tema je Big data

Stigli smo i do petog Photomathovog meetupa ove godine, ujedno i posljednjeg prije blagdanske stanke.

Ovaj put upoznajte njihov Data tim, a tema meetupa je “Big Data Analytics with Looker – how we implemented a modern data platform“.

Data tim u Photomathu upravlja cijelim data ekosustavom: od samog dizajna, izgradnje i održavanja data pipelinea, izgradnje data warehousea, implementacije naprednih analitičkih rješenja i vizualizacije podataka, do kreiranja vlastitih ML modela. Tim se sastoji od 7 data stručnjaka različitih profila: 2 data engineera, 3 data analysta, 1 data scientist i 1 team leada, a zanimljivo je da članovi tima rade na 4 različite lokacije u RH i SAD: Zagreb, Chicago, Dallas, San Mateo.

Data tim svakodnevno radi s velikim količinama podataka (mjereno u terabajtima dnevno) koje generiraju mobilna aplikacija, content platforma te third-party servisi kao što su Firebase, Google Analytics, Adjust i sl. Upravo sve veća količina podataka motivirala ih je da krenu u potragu za novom i modernom data platformom koja će na najbolji način pratiti i razvoj same kompanije.

Na ovom meetupu predavači Nikola Ravnjak i Mislav Pleština će opisati:

  • što sve radi Data tim u Photomathu, uz kratak pregled tehnologija koje koristimo unutar data ekosustava
  • koje alate su koristili za analitiku i zašto su krenuli u potragu za novim
  • kako je izgledao proces evaluacije i odabira novog alata za analitiku
  • kako su implementirali Looker data platformu u Photomathu – od backend arhitekture do vizualizacije podataka
  • planovi za daljnji razvoj s Lookerom

Kao i uvijek, na kraju vas čeka Q&A i nagradna igra s Photomath poklon paketima – prva nagrada je vodootporni ruksak za laptop – ipak je vrijeme darivanja!

Prijave

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca.

Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.

Sve novosti pratite na službenom Facebook eventu.

Što je Photomath Talks? 

Serija virtualnih meetupova za tehnološku zajednicu. Saznajte što i kako rade inženjerski timovi u Photomathu te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju. Photomath aplikacija samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupova, njihovi će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

Aktualnu ponudu poslova u Photomathu provjerite na njihovoj web stranici karijera, a za redovite novosti iz života Photomatha zapratite ih na Linkedinu.