Photomath Talk #7: Što rade web developeri u Internal tools timu?

Često čujemo pitanje: “Što uopće web developeri (i to njih 15+ podijeljeni u dva tima!) rade u tvrtki koja razvija mobilnu aplikaciju?” 

Ovo je prilika da upoznate jedan od tih timova, Photomathov Internal Tools tim, koji se bavi izradom raznih alata koji se koriste za izradu sadržaja – anotacijski editori, animacijski editori, editori za izradu ručnih rješenja, hintova i koraka te raznih utility-a (npr. konverteri internih formata zapisa matematičkih izraza).

Tim se sastoji od 5 inžinjera sa vrlo širokim iskustvom – od izrade poslovnog software pa sve do izrade računalnih igara.

Internal Tools tim svakodnevno radi na unapređenju postojećih i izradi novih alata i usko surađuje sa našim content i developerskim timovima. Tim razvija software iterativno, prema potrebama internih korisnika.

Na ovom meetupu predavač će opisati:

  • Kako i gdje se sve koristi LaTeX u Photomathu
  • Na koje probleme smo naišli kod renderiranja LaTeX-a na mobile i web platformama
  • Kako se nosimo s tim problemima i kako renderiramo LaTeX
  • Budućnost: In-house alternativa LaTeX-u, layouting i rendering matematičkih izraza

Kao i uvijek, na kraju je u planu Q&A i nagradna igra na kojoj možete osvojiti Photomath hoodicu!

Photomath Talk #7 na rasporedu je 25. svibnja u 18 sati.

PRIJAVE

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca.

Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.

Predavač: Domagoj Cerjan, Senior Software Developer

Domagoj je software inženjer sa 15 godina iskustva u softverskoj industriji. U Photomath je donio svoje dugogodišnje iskustvo iz gamedev i fintech svijeta te svoju strast prema razvoju softwarea. Član je Internal Tools tima koji se bavi razvojem raznih internih alata i dotiče se većine aspekata Photomatha. U slobodno vrijeme, sudjeluje u game-jam-ovima i uvijek ga se može naći u kasnim večernjim satima kako eksperimentira sa računalnom grafikom.

ŠTO SU PHOTOMATH TALKS?

Serija virtualnih meetupova za tehnološku zajednicu. Saznajte što i kako rade naši inženjerski timovi te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju. Naša mobilna aplikaciju samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupova, naši će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

Sve informacije i novosti vezano za ovaj događaj pratite na službenom Faceboook eventu, a unutar svakog eventa prethodnih Photomath Talksa, možete pronaći i snimke. Photomathove predavače i stručnjake moći ćete susresti i na .debugu!

Kupi ulaznicu

999 kn

Ulaznica

250 kn

Studentska ulaznica

650 kn

Online ulaznica

200 kn

Studentska online ulaznica