Photomath video: Behind the Screens

Photomath je nastao 2014. godine kao proizvod zamišljen da bude pomoć pri učenju matematike. Cilj nam je bio iskoristiti rastuće mogućnosti mobilnih telefona da bismo napravili pametnu pomoć koja je učenicima uvijek dostupna i jednostavna za koristiti, poručuju iz ove kompanije za .debug.

Inženjerski timovi u Photomathu razvijaju tehnologije za, pojednostavljeno rečeno, stvaranje i konzumaciju matematičkog sadržaja. Od samih mobilnih aplikacija za Apple i Google platforme, do raznih tehnologija koje omogućuju Photomathu da bude “pametan” te raznih alata pomoću kojih se izrađuje sav Photomathov matematički sadržaj. Sadržaj koji radimo može biti objašnjenje nekog matematičkog postupka, pojma ili pak dinamička animacija koja opisuje način primjenjivanja neke matematičke metode.

Odgovori na česta pitanja

Mobilna aplikacija Photomath je samo “vrh sante leda”, pa ne čudi što se često čuje pitanje: što uopće rade web developeri u tvrtki koja razvija mobilnu aplikaciju? Na to pitanje Photomathova ekipa odgovara u nastavku, tekstom i videom…

Photomath je puno više od samo mobilne aplikacije i daleko smo od toga da je Photomath “gotov”. Konstantno razvijamo nove sustave za izradu matematičkog sadržaja (što ručno pisanog, što strojno generiranog) i sustave koji se bave baratanjem i prikazom tog sadržaja. Smatramo da smo tek zagrebli površinu onoga što Photomath može postati u budućnosti tj. uloge koju može igrati u životima naših korisnika.

Ovim videom smo htjeli približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, njegovog content development procesa i web softverske infrastrukture koji to sve omogućavaju.

U videu sudjeluju:

  •   Marko Mihovilić, Head of Product Engineering
  •   Andrea Pavković, Head of Math R&D
  •   Ivan Jurin, Senior Software Engineer
  •   Matija Korpar, Core Technologies Lead
  •   Domagoj Boroš, iOS Coordinator

Izazovi s kojima se bavimo su teški i konstantno rastemo kao kompanija da bismo ih mogli bolje savladavati. Temeljimo svoj napredak na tehnologiji i zato nam je potreba za pametnim, ambicioznim inženjerima konstantno sve veća. Provjeri otvorene pozicije u Photomathu ovdje: https://careers.photomath.com/