Q za Dan žena poklonio besplatno mentorstvo djevojkama zainteresiranima za IT

Domaća IT kompanija Q je za ovogodišnji Dan žena ponudila besplatno mentorstvo djevojkama koje su zainteresirane u IT. Projekt Women in Tech dobio je izvrsne ocjene polaznica…

Q je domaća IT kompanija koja je prema istraživanju zadovoljstva zaposlenika koje je proveo Moj posao proglašena i za najboljeg poslodavca u kategoriji srednje velikih tvrtki. Ove su godine povodom Međunarodnog dana žena organizirali besplatno mentorstvo za djevojke koje su pokazale interes za tehnologiju. Do prijave za mentorstvo dolazile su putem društvenih mreža, a na kraju je odabrano 17 polaznica.

Women in Tech

Projekt Women in Tech uključivao je besplatno mentorstvo u području po odabiru polaznica. Na izbor im se nudila prilika pobliže upoznati ljude i posao iz odjela ljudskih resursa, komunikacija i marketinga, razvoja web aplikacije, strategije proizvoda, financija, projektnog menadžmenta, provjere kvalitete, poslovne analize i upravljanja procesima. U svim ovim odjelima Q ima mentorice koje su bile spremne prihvatiti izazov privremenog mentoriranja mlađih kolegica.

Nakon završenog mentorstva među polaznicama je provedena i anketa, a one su inicijativi dale visoku prosječnu ocjenu od 4,8 (na skali 1-5).

Evo nekih od njihovih dojmova nakon završetka programa:

S obzirom na i dalje primjetnu razliku u odnosu broja muških i ženskih zaposlenih u IT-u, smatram da je ovakav poticaj jedan od bitnih koraka prema postizanju većeg balansa, bilo da se samo želi podići svjest o istome ili potaknuti žene na započinjanje IT karijere.”

I u prijavi sam izjavila kako je najbolji poklon za Dan Žena međusobna podrška, motiviranje i dijeljenje znanja. Inicijativa je inovativna, drugačija, korisna i ima prostora za dodatnu nadogradnju ili neki nastavak ovih sesija – to bi bilo odlično!

Sviđa mi se inicijativa. Mislim da je super što se trudite napraviti nešto dobro za ljude od kojih zapravo nemate neku korist. Drago mi je što organizirate ovakve programe. Da je duže trajalo, bilo bi još bolje.”

Iznimno pozitivna inicijativa koja spaja istomišljenice i promiče kulturu potpore i zajedništva kod žena. Drago mi je da sam prisustvovala, očekivanja su mi ispunjena i bez razmišljanja bih se ponovo prijavila za sudjelovanje na sličnim projektima.”

Q je prošle godine od strane vodeće svjetske agencije za rangiranje IT kompanija proglašen jednom od Top 20 najboljih development tvrtki u svijetu, a dobitnik je i nagrade za najboljeg poslodavca u Hrvatskoj. Trenutačno imaju preko 190 stručnjaka, a otvorene pozicije za zapošljavanje možete provjeriti ovdje.