Serengeti će svjetskom tržištu ponuditi platformu koja ubrzava razvoj digitalnih aplikacija do 80%

Nakon što su platformu razvili za vlastite potrebe te je uspješno implementirali kod jednog klijenta, u Serengetiju su shvatili da imaju hit proizvod za globalno tržište: novi standard razvoja custom programskih rješenja koji iznimno skraćuje vrijeme stavljanja proizvoda na tržište

Prihodi iz digitalnog svijeta u konstantnom su porastu, a u IT i digitalnoj industriji danas pobjeđuje kombinacija kvalitete i brzine – stoga je brzina stavljanja proizvoda na tržište (time-to-market) jedan od ključnih parametara. Iz Hrvatske sada stiže rješenje koje će mnogima moći ubrzati taj put razvoja proizvoda.

Serengeti, hrvatska konzultantska IT tvrtka specijalizirana za razvoj složenih poslovnih aplikacija, koja ima 13 godina iskustva razvoja složenih enterprise aplikacija, danas je predstavila i svoj prvi kompletan proizvod spreman za korištenje na globalnom tržištu – FIYU.

Riječ je o rješenju koje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama.

FIYU

FIYU je Rapid Application Development rješenje namijenjeno svim tvrtkama koje razvijaju vlastiti softver bilo da su IT tvrtke, startupi ili velike tvrtke. Osim toga, odlično je rješenje za tvrtke koje ne žele biti vezane za vendora. Može se koristiti prilikom razvoja rješenja od nule, kao i prilikom modernizacije legacy sustava i to neovisno o industriji u kojoj klijent posluje.

“FIYU je platforma koja daje kompletnu osnovu za brzi razvoj custom aplikacija. Brojni projekti i suradnje s našim klijentima koji su lideri u svojim industrijama ukazali su nam što nedostaje svijetu developmenta”, komentirao je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti. Dodao je: “Kod FIYU se mogu prepoznati brojni benefiti za klijente, no najviše sam ponosan na tim koji predano radi na našem proizvodu te što je cijela ideja razvoja vlastitog proizvoda iskorištena i za razvoj profesionalnih i socijalnih vještina naših developera.”

Goran Kalanj

Dvije godine razvoja

Serengeti je ovo rješenje intenzivno razvijao dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe. Na ideju da sami budu svoj klijent su došli kada se javila potreba da u kratkom roku imaju rješenje koje je prilagođeno njihovim poslovnim procesima. Prilikom razvijanja rješenja htjeli su objediniti dosada stečena znanja i korisnicima ponuditi sveobuhvatno rješenje. Tako FIYU svojim korisnicima nudi odgovarajuću front-end i back-end infrastrukturu temeljenu na dokazanim tehnologijama.

Tu je i odgovarajuća dokumentacija, quality assurance te WARP STACK koji objedinjuje tehnologije, metodologije i najbolje prakse razvoja aplikacija zbog čega korisnik može vrlo glatko prijeći na samostalni razvoj custom dijela svoje aplikacije.

Raketa kao simbol brzine

Nova Serengetijeva platforma nosi zanimljiv naziv: FIYU. Ime je odabrano tako da bude prilagođeno globalnom tržištu, ali opet da sadrži lokalnu notu te da upućuje na brzinu. Direktorica marketinga u Serengetiju, Ana Milas komentirala je: “Serengeti je odvažna firma koja hrabro nastupa na svjetskoj developerskoj sceni, a za tu scenu smo osvježili naš vizualni identitet, uzimajući u obzir da se radi o novom ruhu za svjetsku scenu, ali koje odražava osobnost nas kao tvrtke. Tako je i s našim prvim proizvodom. Zato se zove FIYU, sam naziv dolazi iz kolokvijalno korištene ekspresije za brzinu, a izgovorljiv je u različitim govornim područjima. Raketa upućuje na brzo lansiranje proizvoda na tržište što je glavni benefit. I sam slogan je takav da ukazuje na brzinu: Shift into high gear.”