Serengeti zaključuje poslovnu godinu rastom prihoda od 27%

Rast prihoda od 27% u odnosu na prethodnu godinu, otvorena dva nova ureda te dogovoreni poslovi vrijedni 15 milijuna kuna s klijentima iz zapadne Europe i SAD-a, obilježili su godinu na izmaku za IT kompaniju Serengeti

Tijekom 2022. godine Serengeti je nastavio s rastom prihoda i broja zaposlenika te širenjem poslovanja na strana tržišta. Uz to, otvoren je i četvrti ured – u Splitu – te Serengeti BiH u Sarajevu. Od svojeg osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera. Otvaranje ureda u Splitu ovoga ljeta te, kasnije, i podružnice u Sarajevu, nastavak je njihovog višegodišnjeg rasta koji ga čini jednom od rijetkih domaćih tvrtki u sektoru s uredima u četiri hrvatska grada u četiri županije i vlastitim razvojnim uredima i centrima u inozemstvu.

“Organski rast naša je konstanta od samih početaka i vjerujem da smo jedna od rijetkih domaćih tvrtki koja ostvaruje rast na više razina istovremeno – rastemo teritorijalno, rastemo po broju zaposlenika, po broju klijenata, projekata i prihodima. Trenutačno smo na 200 zaposlenih, a prihode procjenjujemo na oko 70 milijuna kuna”, izjavio je predsjednik uprave i osnivač tvrtke Goran Kalanj.

Iza Serengetija je danas više od 300 projekata te su višegodišnji pouzdani parter brojnih klijenata u Hrvatskoj i regiji, Njemačkoj, Austriji,  Švicarskoj, Švedskoj i Danskoj, a  ove je godine započela i suradnja s tvrtkom Planet Payment, jednom od najvećih kartičarskih tvrtki u svijetu, za koju rade na nekoliko core aplikacija. Također, u proteklom su razdoblju jače iskoračili i na vrlo izazovno i konkurentno tržište SAD-a. Intenziviranje poslovanja na američkom tržištu očekuje se i iduće godine, uglavnom i kao rezultat sudjelovanja na poslovnim konferencijama u tom dijelu svijeta.

Najava daljnjeg rasta

Također, Serengeti je najavio i da će u idućem razdoblju intenzivno raditi na povećanju broja kupaca na tržištu zapadne Europe i SAD-a, posebno u financijskoj domeni i industrijskoj proizvodnji. To podrazumijeva i rast broja zaposlenih, s čime će tvrtka nastaviti i iduće godine, posebice u uredu u Splitu i tvrtki u BiH u kojoj planira zaposliti do 20 novih ljudi 2023. godine. Serengeti će nastaviti dodatno  ulagati u svoje zaposlenike kako bi ojačao ekspertizu u različitim područjima IT-a te u daljnji razvoj svojeg produkta FIYU, full code rapid application development platforme.

Ana Milas i Goran Kalanj (Serengeti), Foto: Mirko Janković

U 2022. godini Serengeti je zakoračio i u novo poglavlje svog razvoja imenovanjem dosadašnjeg direktora prodaje Ivana Milasa suvlasnikom tvrtke u partnerstvu s većinskim vlasnikom i direktorom Goranom Kalanjem. Nastavljena i višegodišnja praksa ulaganja u osobni i profesionalni razvoj zaposlenika te u sustav nagrađivanja, što se tvrtki vraća kroz visoku razinu zadovoljstva i lojalnosti. Pokazala je to i velika marketinška kampanja u kojoj su glavne zvijezde bili upravo njihovi zaposlenici s porukom kako im Serengeti pruža mogućnost optimalne work-life ravnoteže.

“Zdravo radno okruženje, osjećaj sigurnosti i prepoznavanje vrijednosti i potencijala svakog zaposlenika utkano je u DNK naše tvrtke te je jedan od ključnih aspekata uspješnog poslovanja upravo dugoročno ulaganje u zaposlenike. Dodamo li tome i naše stabilne odnose s postojećim kupcima, sigurni smo u još više novih referenci i rast broja novih,  zapadnoeuropskih klijenata”, zaključuje Goran Kalanj.